Kuva: Shutterstock

Kuusi tyypillistä virhettä alushousujen käytössä - ethän sorru?

20.06.2018 13:15 - Elisa Jalasjoki

Esimerkiksi liian pienet alushousut voivat aiheuttaa ärtymystä ja levittää bakteereja.

Oman intiimialueen hygieniasta huolehtiminen on erityisen tärkeää, mutta usein saatamme sortua laiminlyömään sitä lähes huomaamattamme. Aina emme kuitenkaan edes tiedä, mitä kaikkea alushousuja valitessa - tai niitä käyttäessä, tulisi oikeastaan edes ottaa huomioon. 

Amerikkalaislehti Seventeen listasi sivuilleen kuusi tyypillistä erehdystä, joihin kuka tahansa meistä saattaa arkipäiväisessä elämässään sortua. Alta pääset lukemaan, mitkä nämä kuusi kohtaa oikein ovat. 

1. Samojen alushousujen käyttö urheilusuorituksen jälkeen

Hiivat ja bakteerit viihtyvät lämpimässä, kosteassa ja pimeässä ympäristössä. Kiinnitäthän siis erityistä huomiota siihen, että treenivaatteita vaihtaessa vaihdat samalla myös jalkaasi puhtaat alushousut. 

2. Hienojen ja erikoisten materiaalien käyttö 

Hengittävä puuvilla on paras vaihtoehto arkipäiväiseen käyttöön. Erityisen hienoja tai erikoisia materiaaleja kannattaa suosia ainoastaan satunnaisesti, mutta hengittävää materiaalia olevat "mummokalsarit" ovat loppujen lopuksi aina paras vaihtoehto. 

3. Välinpitämätön suhtautuminen alushousujen pesuun 

Joka toinen meistä myöntää varmasti joskus kiireessä napanneensa likaiset tai vain vähälle käytölle jääneet alushousut pyykkikorin päältä jalkaansa. Totuus kuitenkin on, että alushousut tulisi vaihtaa aina poikkeuksetta vähintään päivittäin.  

4. Stringien nimeen vannomminen

Stringit liikkuvat päivän mittaan ja erityisesti istuessa hankaavat edestakaisin takapuolivaossa, jolloin bakteerit pääsevät intiimialueelta toiselle. Mikäli et kuitenkaan kestä ajatusta siitä, että alushousujesi saumat näkyisivät farkkujen alta, pyri valitsemaan alusvaateosastolla puuvillasta valmistetut stringit suosituimpien pitsisten sijasta. 

5. Liian pienen koon ostaminen

Liian tiukat alushousut aiheuttavat terveysongelmia. Vaikka koot vaihtelevat usein selvästi eri valmistajien välillä, pyri aina ostamaan ennemmin silmämääräisesti katsottuna liian suuret, kuin liian pienet alushousut. 

6. Tuoksuvien pesuaineiden käyttö 

Kukaan ei odota alushousujesi tuoksuvan kukkasilta, joten älä siis sorru ostamaan pesuaineita, jotka saattavat helposti aiheuttaa ärsytystä herkällä intiimialueen ihollasi. 

Lue myös: Onko jumppatrikoiden alla haitallista pitää alushousuja? Asiantuntijat vastaavat

Lähde: Seventeen

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat