Kuva: Shutterstock

Yllättävä tekijä voi hidastaa painonpudotustasi - 5 helppoa vinkkiä ongelman selättämiseen

12.07.2018 20:15 - Elisa Jalasjoki

Stressaantunut ihminen ei kykene toimimaan kunnolla.

Painonpudotus ei ole helppoa. Pelkät terveelliset ruokailu- ja liikuntatottumukset eivät auta saavuttamaan tavoiteita, vaan muutoksen on lähdettävä omasta mielestä. Mikäli siis koet kehityksesi jumittavan paikoillaan, on sinun syytä tutustua alla oleviin yksinkertaisiin vinkkeihin siitä, miten omaa mieltä voi onnistua hallitsemaan. 

Esimerkiksi Greatist-lehden sivuillaan jakamassa julkaisussa kerrotaan, kuinka pitkäaikainen stressi ja uupumus voivat hidastaa painonpudotusta merkittävissä määrin. 

Pitkäaikaisen stressin alaisena urheilu ei nimittäin tuota tulosta.

- Näen jatkuvasti kovasta stressistä kärsiviä potilaita jotka taistelevat painonpudotuksensa kanssa, terveyspsykologi Rachel Goldman kertoo. 

Stressaantuneena keho on jatkuvassa valmiustilassa. Tällöin huomion kiinnittäminen mihin tahansa muuhun tuntuu lähes mahdottomalta. Stressin alaisena esimerkiksi unensaanti voi yhtäkkiä vaikeutua, urheilukerrat vähentyä ja ruokailutavat muuttua epäterveellisemmiksi, mikä ainoastaan lisää stressiä ja kehon valmiustilaa. 

- Me kaikki käsittelemme päivittäin stressiä, mutta mikäli pystymme kontrolloimaan sitä, emme menetä täysin voimiamme sen yllättäessä, vaan kykenemme jatkamaan elämämää stressistä huolimatta normaalisti, Goldman selittää. 

Mutta millaisin keinoin stressiä voi sitten onnistua hallitsemaan? 

Goldman on listannut viisi erilaista keinoa, joita hyödyntämällä omaa stressitilaa voi onnistua laskemaan. Katso vinkit alta. 

1. Myönnä olevasi stressaantunut 

2. Pyri vähentämään kuormitusta, esimerkiksi jättämällä jotakin tekemättä

3. Keskitä ajatuksesi siihen, miten voisit lievittää stressiäsi 

4. Jätä tilaa myös vapaa-ajan harrastuksille

5. Aloita ja lopeta päiväsi rauhassa, ilman kiirettä 

Lue myös: 6 yleistä laihdutusmyyttiä, jotka hidastavat painosi putoamista - oletko sortunut?

Lähde: Greatist

Kilpailut

Uusimmat