Kuva: Shutterstock

Useat miehet eivät muista pestä käsiään työpaikalla - lukumäärä yllättää

04.10.2018 09:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

11 prosentia naisista ei käy vessassa ollenkaan työpäivisin.

Käsienpesu vessassa käymisen jälkeen on normaali toimenpide, joka ylläpitää hyvää hygieniatasoa. Päivän aikana ihminen koskee jatkuvasti likaisiin paikkoihin ja vessakäynnin jälkeen on helppoa puhdistaa kädet kaikista bakteereista.

Työpaikoilla saatat kätellä muita ihmisiä. Työpaikoilla käyt myös usein vessassa. Metro-lehden mukaan kuudesosa miehistä ei pese käsiään työpäivien aikana, vaikka olisi käynyt isommallakin hädällä. Määrä on melkoisen suuri. 

Sivusto kertoo myös, että miehet ovat paljon huonompia pesemään muutenkin käsiä kuin naiset. Suurin ero tulee siinä, kun ihmiset astuvat kodista pois. Esimerkiksi 18 prosenttia naisista ei pese käsiaan julkisissa vessoissa, kun sama luku miehillä on taas yli 30 prosenttia.

Hauskana tietona kerrotaan myös, että 11 prosenttia naisista ei halua käydä työpaikalla vessassa ollenkaan (sama luku miehillä on 7).

Käsienpesu ei vie montaa sekuntia aikaa, joten sen tekeminen jokaisen vessakäynnin jälkeen on suotavaa - jo pelkästään sen takia, että käsienpesu auttaa ehkäisemään bakteerien leviämistä. Eikä kukaan halua kätellä ihmistä, joka on juuri käynyt vessassa eikä ole huolehtinut puhtaudesta. 

Lue myös: Käsienpesuun käytetään tutkitusti aivan liian vähän aikaa - katso sorrutko itse?

Lue myös: Paras tapa käsienpesuun selvitettiin - sisältää kuusi kohtaa

Lähde: Metro UK

Kilpailut

Uusimmat