Kuva: Shutterstock

Suunnitteletko elämäntaparemonttia? 5 yksinkertaista vinkkiä, joiden avulla onnistut

12.10.2018 19:15 - Emmi Moilanen

Tietoinen syöminen ja säännöllinen kehonhuolto ovat avain asemassa onnistuneeseen elämäntapamuutokseen.

Säännöllinen liikunta ja ateriarytmi tekevät hyvää niin keholle kuin mielellekin. Jos suunnittelet hektisen arjen keskellä elämäntaparemonttia, muutaman vinkin avulla teet muutoksesta helpompaa. Voit lukea alta Insider-sivuston kokoamat niksit, joiden avulla liikunta ja säännöllinen sekä syöminen tulevat jälleen rutiininomaiseksi osaksi elämääsi.

1. Varmista, että treenimuoto vastaa tavoitteitasi

- Jos haluat parantaa sydämen ja verenkiertoelimistön toimintaa, juokseminen, patikointi, kiipeily, pyöräily tai uiminen ovat sinua varten. Treenin tulisi myös sisältää pidempiä työaikoja lyhyellä palautuksella, sillä se on paras keino vahvistaa sydäntä ja keuhkoja, valemtaja Taylor Hynes kertoo.

Jos puolestaan haluat muokata kroppaasi ja kaipaat enemmän muotoja, kuntosali- ja punttitreeni on paras vaihtoehto lisää lihasmassaa haluavalle.

2. Opettele tietoinen syöminen

Hynesin mukaan ruoka-aikoina ei tulisi kiirehtiä ja hotkia turhaan.

- Ehkä helpoin ravintoon liittyvä neuvo on se, että ruoka tulisi aina syödä hyvin tietoisesti. Kun tiedostat tarkasti mitä syöt, sinun on helppo valita ravintoaineet, joita todella tarvitset.

- Syö värikästä ruokaa joka päivä ja vältä alkoholia sekä lisättyjä sokereita.

3. Tee liikunnalle lisää aikaa

Hynesin mukaan elämäntapamuutosta suunnittelevan on hyvä tiedostaa myös se, että aina ei kannata jäädä odottelemaan rauhallisempaa elämänvaihetta.

- Sinulla ei ehkä ole aikaa muutokseen, sillä et ole raivannut aikaa sitä varten. Jos asia on sinulle tärkeä, löydät varmasti aikaa aloittamiselle.

4. Älä tingi kehonhuollosta

Vaikka aikasi olisi lisääntyneen liikunnan määrän takia tiukilla, älä kuitenkaan tingi hyvästä lämmittelystä ennen urheilusuoritusta. Myös säännöllinen venyttely ja laadukkaiden urheiluvarusteiden hankkiminen on sijoitus omaan hyvinvointiisi.

- Jos aloitat kuntosalilla käymisen tai lenkkeilyn, panosta kunnollisiin treenikenkiin, Hynes huomauttaa.

- Lämmittele aina ennen treeniä 15 minuutin ajan ja muista myös jäähdyttely urheilusuorituksen jälkeen, hän jatkaa.

5. Muista, miksi alun perin aloitit

Jo elämäntaparemontin alussa on hyvä määritellä itselleen, miksi kaipaa muutosta elämään. Kun syy on selkeä, asiasta on helppo muistuttaa itseään vaikeilla hetkillä.

Lue myös: Lisää liikuntaa päiviisi ilman kuntosalilla hikoilua - 11 vinkkiä, jotka sopivat jokaiselle

Lue myös: Mitä enemmän hikoilee, sitä tehokkaampi treeni? Asiantuntija ottaa kantaa yleiseen uskomukseen

Lähde: Insider

Kilpailut

Uusimmat