Kuva: Shutterstock

Finnejä, epäpuhtauksia ja arpia? Katso, kuinka hoidat ihoasi oikein ruokavalion avulla

27.11.2018 16:45 - Emmi Moilanen

Papaija hellii ihoa niin syötynä kuin esimerkiksi kotitekoiseen kasvonaamioonkin sekoitettuna.

Uutisoimme aiemmin yleisistä tavoista, joilla jopa huomaamattasi altistat epäpuhtauksista kärsivän ihon arpeutumiselle. Voit lukea täältä, millaisia toimintatapoja olisi hyvä välttää, jotta iho hehkuisi mahdollisimman kauniina.

Ihon hyvinvointia voi edistää kiinnittämällä tarkempaa huomiota myös ruokavalioon. Healthline-sivusto kokosi yhteen ruoka-aineet, joiden syömistä akneihosta kärsivän tulisi lisätä. Voit lukea alta, kuinka hellit hipiäsi kuntoa ruokavalion avulla.

Lehtikaali

Lehtikaalin sisältämät antioksidantit ja vitamiinit edistävät muun muassa ihon kollageenin tuotantoa ja nopeuttavat arpien paranemista.

Sisältää: A-, B6, C ja K-vitamiineja, magnesiumia, kalsiumia ja kaliumia.

Sitruuna

Sitruunamehun lisääminen osaksi ruokavaliota saa ihon hehkumaan kirkkaampana. Sekoita tuoretta sitruunamehua lasilliseen lämmintä vettä ja nauti heti ensimmäiseksi heräämisen jälkeen.

Sitruunan hyödyt: Lisää kollageenin tuotantoa, suojaa vapailta radikaaleilta, vaalentaa aknen aiheuttamia arpia.

Kurpitsa

Kurpitsa sisältää runsaasti hyviä entsyymejä, sinkkiä ja kosteuttavia ravintoaineita. Kurpitsan lisääminen ruokavalioon voikin saada ihon tuntumaan pehmeämmältä ja tästä syystä jotkut ihonhoitotuotteet sisältävät kurpitsaa.

Marjat

Epäpuhtaasta ihosta kärsivä voi hyötyä erilaisten marjojen lisäämisestä ruokavalioon. Esimerkiksi mansikat, kirsikat, vadelmat ja mustikat sisältävät C-vitamiinia ja ihon hyvinvoinnin kannalta tärkeitä antioksidantteja.

Marjoilla on myös useita muita terveyshyötyjä: hellivät aivojen toimintaa, alentavat kolesterolia, pitävät verensokeria tasaisena, alentavat diabeteksen ja sydänsairauksien riskiä sekä säännöllistävät suolen toimintaa.

Papaija

Papaija on maukas hedelmä, mutta se soveltuu myös ihonhoitoon.

Hyödyt: kuorii kuollutta ihosolukkoa, puhdistaa tukkeutuneita ihohuokosia, voi haalistaa aknearpia, kosteuttaa ihoa ja ehkäisee epäpuhtauksien muodostumista.

Papaijaa voit nauttia niin salaatissa, smoothiessa tai sellaisenaan. Hedelmää voi sekoittaa myös esimerkiksi kotitekoisen kasvonaamion joukkoon.

Lohi

Lohi sisältää runsaasti omega-3-rasvahappoja, jotka suojaavat ihoasi esimerkiksi auringon aiheuttamilta vaurioilta ja voivat suojata myös ihosyöpää vastaan.

Sisältää myös muita ihon hyvinvoinnin kannalta tärkeitä ravintoaineita kuten: antioksidantteja, proteiinia, B-vitamiinia, kaliumia ja seleeniä.

Lue myös: Neljä yksinkertaista vinkkiä ihon ikääntymisen ehkäisemiseksi - ota käyttöön heti tänään

Lue myös: Onko iho kuiva ja punoittava? Asiantuntijan vinkeillä saat ihon hehkumaan

Lue myös: Suurin osa syyllistyy sheivauksessa yleiseen mokaan - aiheuttaa jopa iho-ongelmia

Lähde: Healthline

Kilpailut

Uusimmat