Kuva: Shutterstock

Suurin osa syyllistyy sheivauksessa yleiseen mokaan - aiheuttaa jopa iho-ongelmia

03.04.2018 19:45 - Katariina Auvinen

Iso osa sipaisee suihkussa ajeltaville alueille joko saippuaa tai hoitoainetta, mutta tämä kikka ei kannata.

Sheivaatko sääresi esimerkiksi suihkussa, kun olet levittänyt saippuaa jaloillesi? Ei kannattaisi. Joidenkin ohjeiden mukaan karvojen ajeluun voisi käyttää myös hiuksille tarkoitettua hoitoainetta. 

Ihonhoidon asiantuntija, Anita Sturnham, kuitenkin tyrmää nämä niksit haitallisina. Popsugar-julkaisun mukaan muut kuin itse karvojen ajeluun tarkoitetut aineet, ikään kuin kuorruttavat karvan, jonka vuoksi se on hankalampi ajaa pois. 

Joten hyvältä ja nopealta kikalta kuulostava saippua, shampoo tai hoitoaine ei olekaan ihanteellinen oikotie sheivauksen saralla. 

- Sheivaus kuorii luonnostaan ihoa. Tämän vuoksi sinun tulisi käyttää sellaisia tuotteita, jotka vähentävät kitkaa ja rauhoittavat samalla ihoa. Sen sijaan esimerkiksi hiuksiin laitettavat tuotteet tekevät helposti karvoista paksumpia, joten niitä on vaikeampi ajaa, Sturnham kertoo. 

Näin ollen joudut ajelemaan samaa kohtaa useampaan kertaan, joka voi johtaa ihoärsytykseen ja kikka on lisäksi aikaa vievää. 

Ihoärsytyksen lisäksi Sturnham kertoo, että tällaiset tuotteet tukkivat höyläsi nopeasti. Joudut siis pesemään ja putsaamaan höylääsi useammin.

- Kun joudut käyttämään höylääsi useammin, tulos ei ole niin tasainen kuin haluaisit sen olevan, Sturnham kiteyttää. 

Lue myös: Nainen, sheivaatko intiimialueesi? 3 tärkeintä asiaa, jotka siinä tapauksessa tulisi muistaa

Lähde: Popsugar 

Kilpailut

Uusimmat