Kuva: Fotolia

100-vuotias jakaa pitkän elämänsä salaisuuden - "Sanokoot tohtorit mitä tahansa"

11.12.2018 17:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

"Ihminen on juuri niin vanha kuin kokee olevansa", mies kertoo.

Monesti ihmiset miettivät, mikä on pitkän elämän salaisuus. Usein terveellinen ja stressitön elämä on yksi avainsana, mutta myös monenlaisia muitakin neuvoja on kuultu koko ihmiskunnan historian aikana.

Nyt vinkin haluaa jakaa juuri 100 vuotta täyttänyt Arthur Grisbrook. Miehen mielestä pitkä ja onnellinen elämä ei vaadi mitään ihmeellisiä tekoja - hänelle on riittänyt viini ja herkullinen grilliruoka. Mies kokkaa itselleen jatkuvasti monipuolisia grilliaterioita ja nauttii kaksi lasi viiniä joka ilta.

- Minä syön ja juon mitä ikinä haluan enkä jaksa välittää lääkäreistä - sanokoot tohtorit siis mitä tahansa. Uskon, että asioita vain pitää tehdä kohtuullisesti ja järkevästi. Rakastan juoda viiniä joka ilta aterioiden yhteydessä, Grisbrook kertoo ja jatkaa:

- Tässä iässä maha alkaa tulemaan hieman kapeammaksi, joten ei pysty syömään mahdottomia määriä. Rakastan syödä paljon erilaisia grilliruokia ja ne ovat myös helppoja tehdä. Syön esimerkiksi lihaa, makkaraa, kalaa ja ranskalaisia. Grilliruoat ja viini ovat siis minun juttuni.

Lopuksi mies sanoo, että ihminen on juuri sen ikäinen kuin kokee olevansa.

- En tunne itseäni sen vanhemmaksi kuin 70-luvun lopussa. Ihminen on juuri niin vanha kuin kokee olevansa, Grisbrook päättää.

Lue myös: Ikä jolloin nainen on itsevarmin - yllättääkö?

Lue myös: 66-vuotias tankotanssija hätkähdyttää kyvyillään - katso video

Lue myös: Oletko syntynyt joulukuussa? 6 syytä, miksi se tekee sinusta erityisen

Lähde: UniLad

Kilpailut

Uusimmat