Kuva: Shutterstock

Haluatko välttää hiilihydraatteja? Kokeile kuohkeaa leipäohjetta, johon ei tule lainkaan jauhoja

30.12.2018 19:15 - Karoliina Kotala

Jos haaveissa on vähentää hiilihydraattien syömistä, mutta leivästä on vaikea luopua, kannattaa testiin ottaa pehmoinen karppileipä.

Leipä on monella yksi niistä tutuista eväistä, joista on vaikea luopua vähähiilihydraattisella ruokavaliolla. Hyvä vaihtoehto leivälle on herkullinen karppileipä, joka syntyy vähällä vaivalla uunissa. Katso ohje alta:

Vähähiilihydraattinen leipä

3 kananmunaa

80 g maustamatonta tuorejuustoa

hyppysellinen suolaa

1. Erottele valkuaiset omaan kulhoon ja keltuaiset toiseen kulhoon.

2. Sekoita keltuaisten joukkoon tuorejuusto ja suola ja vatkaa sähkövatkaimella hyvin.

3. Puhdista ja kuivaa vatkaimen terät ja vatkaa sähkövatkaimella toisessa kulhossa olevat valkuaiset. Sekoita, kunnes valkuaiset ovat muuttuneet jäykäksi vaahdoksi.

4. Kaada keltuaisseos valkuaisten joukkoon ja varovasti nostellen sekoita ainekset. Älä vatkaa tai sekoita kovaa, jotta taikinassa pysyy kuohkeus.

5. Levitä uuninpellille leivinpaperi ja nostele kauhalla kuusi taikinakekoa pellille. Tasottele taputtelemalla kekoja hiukan litteämmiksi.

6. Paista uunin keskitasolla 150 asteessa noin 15-25 minuuttia, uunista riippuen. Älä paista leipäsiä liian pitkään tai ne muuttuvat mureneviksi.

7. Anna leipästen jäähtyä rauhassa ja nauti vaikkapa avokado- ja mozzarellasiivujen kanssa.

Lue myös: Superterveellinen pähkinä on smoothien täydellinen ainesosa - kokeile helppoa reseptiä

Kilpailut

Uusimmat