Kuva: Shutterstock

Vietätkö tipatonta tammikuuta? Katso helpot vinkit, joiden avulla pysyt päätöksessä läpi kuukauden

03.01.2019 15:15 - Emmi Moilanen

Tipatonta viettäessä on loistava tilaisuus säästää rahaa tai keskittyä esimerkiksi uuden taidon opetteluun.

Uuden vuoden juhlinnan jälkeen osa meistä ryhtyy tipattomalle, joka tarkoittaa sitä, että tammikuun aikana jätetään kaikki alkoholipitoiset juomat väliin. Päätöksessä pysyminen ei kuitenkaan ole aina helppoa, sillä esimerkiksi baari-ilta ystävien seurassa tanssien ja drinkkejä juoden saattaa houkuttaa. Myös yksi lasillinen viiniä pitkän työpäivän jälkeen saattaa ajoittain tuntua rentouttavalta ajatukselta - tipattomalla myös nämä ovat pannassa.

Bustle-sivusto kokosi yhteen täsmävinkit, joiden avulla pysyt päätöksessäsi tiukasti koko kuukauden ajan. Voit lukea vinkit alta.

1. Lataa puhelimeesi sovellus, jonka avulla voit seurata alkoholilakkosi kestoa. Voit esimerkiksi asettaa kännykkäsi aloitusnäytölle laskurin, joka näyttää kuinka monta päivää olet jo pysynyt lupauksessasi.

2. Seuraa tammikuussa myös hieman rahankäyttöäsi ja selvitä, kuinka paljon todennäköisesti säästät rahaa alkoholilakon aikana. Pohdi, millä tavalla haluaisit käyttää tipattomalla säästetyt eurot; haluatko kenties hemmotella itseäsi tai lahjoittaa esimerkiksi hyväntekeväisyyteen pienen summan?

3. Haasta myös ystäväsi mukaan tipattomalle. Ryhmästä saat tukea houkutuksen hetkellä ja ystävien ollessa haasteessa mukana, myös oma kunnianhimosi viedä tipaton onnistuneesti loppuun asti kasvaa.

4. Hemmottele itseäsi. Tipattomalla ollessa on mahdollista, että myös viikonloppuilloissasi on normaalia enemmän omaa aikaa rentoutumiselle. Käytä nämä hetket hyväksi lataamalla akkuja esimerkiksi kasvohoitojen, elokuvaillan tai ruuan laiton parissa – mikä vain saa sinut rentoutumaan.

5. Päätä kokeilla jotakin uutta. Kuten yllä jo mainittiin, tipattomalla omaa aikaa saattaa yhtäkkiä olla tavallista enemmän. Oletko aina halunnut oppia soittamaan pianoa, aloittaa tanssitunnit tai kahlata kirjahyllysi lukemattomia kirjoja läpi? Nyt on sen aika.

6. Opettele valmistamaan herkullisia alkoholittomia drinkkejä, mocktaileja. Näitä taitoja voit hyödyntää läpi vuoden tilanteissa, kun alkoholipitoisten drinkkien juominen illanistujaisissa ei houkuttele.

7. Tipattomalla pysymistä edesauttaa myös se, että teet itsellesi selväksi, miksi alun perin otit haasteen vastaan. Haluatko säästää rahaa vai pitää loppuvuoden juhlakauden jälkeen taukoa baareilusta? Vai haaveiletko kenties paremmista yöunista ja turvotuksen karistamisesta?

Lue myös: Miksi krapulat ovat muuttuneet pahemmiksi? Ikääntyminen ei ole ainoa syyllinen

Lue myös: Tiesitkö? Julkisuuden henkilöt, jotka eivät juo ollenkaan alkoholia

Lue myös: Myös alkoholille voi olla allerginen - katso millaiset oireet kertovat yliherkkyydestä

Lähde: Bustle

Kilpailut

Uusimmat