Kuva: Shutterstock

Rakastuitko kumppaniisi alle 30-vuotiaana? Terveytesi kiittää 37 vuoden ikään mennessä

06.02.2019 17:30 - Senni Loikala

Saatat kokea vähemmän stressiä ja nukkua paremmin tulevina vuosina, jos löysit kumppanisi nuorena aikuisena. Näin ainakin, mikäli tuoretta tutkimusta on uskominen.

Hyvää kannattaa odottaa, mutta osa löytää elämänsä rakkauden jo varhain. Nuorena aloitetusta toimivasta parisuhteesta löydettiin positiivinen yhteys hyvinvointiin pitkällä tähtäimellä, kertovat tutkijat Minnesotan yliopistosta.

Tutkimuksen mukaan ihmiset, jotka aloittavat toimivan parisuhteen nuorena aikuisena, 20-30 vuoden iässä, kokevat muita vähemmän ahdistusta 32-vuotiaana. Tämä puolestaan ennakoi parempaa unenlaatua 37 vuoden iässä, tutkijat toteavat.

Tarvitaan lisää tutkimusta, jotta tutkijat ymmärtäisivät paremmin, mistä nuorena aloitetun hyvän parisuhteen yhteys myöhempään terveyteen ja hyvinvointiin johtuu. On toki tiedossa esimerkiksi, että pariskunnilla on usein samankaltaiset nukkumistottumukset. Nukkumakaveri voi auttaa monia nukkumaan paremmin.

- On tehty paljon tutkimusta siitä, että parisuhde on tärkeä ennusmerkki siinä, miten terve ja hyvinvoiva ihminen tulee olemaan, tutkija Chloe Huelsnitz lisää.

Tuore tutkimus on julkaistu Personal Relationships -lehdessä.

On hyvä muistaa, että pystyt vaikuttamaan stressisi määrään ja yöuniisi, vaikka olisit tavannut kumppanisi yli 30-vuotiaana.

Lue myös: Emilia haaveili erilaisesta elämästä - surullinen käänne sai toteuttamaan salaisen unelman

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat