Kuva: Shutterstock

Tutkimus: Naiset tuntevat olonsa tyytymättömiksi ulkonäköönsä neljästi päivässä

09.02.2019 09:15 - Karoliina Kotala

Kriittisyys omaa ulkonäköä kohtaan vaikuttaa yhä useamman naisen hyvinvointiin.

Hiljattain tehdyssä tutkimuksessa selvisi, että naiset tuntevat olonsa apeiksi oman ulkonäkönsä vuoksi jopa neljä kertaa päivän aikana. Merkittävimpänä tekijänä oli oman peilikuvan näkeminen esimerkiksi heijastuksena ikkunasta ja tyytymättömyyden tunne tuohon omaan peilikuvaan. Muut mielipahan aiheuttajat olivat ihon näyttäminen huonolta sekä se, etteivät omat farkut mahtuneet jalkaan.

Psykologi Emma Kenny muistuttaakin, ettei mikään tutkimus liitä onnellisuutta kauneuteen, vaikka yhä useammalla tuntuukin olevan suorastaan pakkomielle omasta ulkonäöstään.

- Sinusta voi tuntua, että hiuksesi näyttävät tänään upealta ja se piristää mieltäsi, mutta kyse on vain siitä, että annat itsellesi luvan tuntea onnea, Kenny kertoo.

Kenny muistuttaa hyväksymään sen, että aina tulee olemaan päiviä, jolloin olet tyytymätön  ulkonäköösi. Sellaisina päivinä kirjoita ylös viisi asiaa, joita arvostat ja rakastat kehossasi, esimerkiksi asioita, joihin kehosi pystyy. Myös hymyily on hyvä keino lisätä itsevarmuutta ja siihen myös vastataan usein hymyllä, mikä nostaa mielialaa. Tyytymättömyyden iskiessä kannattaa myös purkaa mieltä läheiselle ihmiselle ja muistuttaa itseään siitä, mikä elämässä todella on tärkeää.

Lähde: Closer

Lue myös: Ihon kosketteluun liittyvä pakko-oire, josta yllättävän moni kärsii - kuulutko heihin?

Kilpailut

Uusimmat