Kuva: Shutterstock

Ethän lankea yleisimpään virheeseen aurinkorasvan kanssa? Lue ja vältä

31.03.2019 08:15 - Karoliina Kotala

Aurinkosuoja on hyvä pitää mielessä nyt, kun aurinko alkaa jo enemmän lämmittää.

Olipa kesäsuunnitelmissa reissu kaukomaille tai lomailua Suomessa, on aurinkorasvat hyvä muistaa ottaa käyttöön kaikilla perheenjäsenillä. Farmaseutti ja ACO-kosmetiikan tuotepäällikkö Tuulia Kukkosen mukaan moni kuitenkin lankeaa aurinkosuojan kanssa yleiseen virheeseen, joka voi olla erittäin haitallinen terveydelle.

- Tyypillisin virhe on, ettei aurinkosuojatuotetta käytetä riittävää määrää kerralla. Ohjetta vähäisempi aurinkosuojavoiteen käyttö vähentää merkittävästi tuotteen antamaa aurinkosuojan määrää. Luvattu SPF eli suojakerroin saavutetaan vain ohjeiden mukaisella levitysmäärällä. Aikuiselle yhdellä levityskerralla tulisi käyttää 30-40 ml aurinkovoidetta.

Toinen yleinen virhe on Kukkosen mukaan aurinkosuojatuotteen lisääminen turhan harvoin.

- Voidetta tulisi lisätä joka toinen tai kolmas tunti 30-40 ml kerralla. Pahimmillaan aurinkosuojatuotetta ei käytetä ollenkaan tai sitä käytetään liian myöhään, eli vasta silloin kun on jo palanut ensimmäisen kerran.

Tärkeä on myös päivittää aurinkorasvat säännöllisesti sen sijaan, että kaivaa kesän kynnyksellä aiemmilta kesiltä jääneitä rasvoja. Kukkonen muistuttaa myös valitsemaan aurinkorasvan, jossa suojakerroin on riittävän korkea.

https://www.voice.fi/terveys-ja-hyvinvointi/a-176303

Kilpailut

Uusimmat