Kuva: Shutterstock

Hymyiletkö paljon töissä, vaikka ei huvittaisi? Lue, miksi se voi olla todella haitallista

20.04.2019 16:15 - Milena Raappana

Tutkimus keskittyi asiakaspalvelualaan.

Joudutko töissä usein väläyttämään väkisin kauniin virnistyksen kasvoillesi? Uusimman tutkimuksen mukaan tekohymyily työpaikalla, voi lisätä alkoholin käyttöä.

Pennsylvianin yliopisto teetti tutkimuksen, johon osallistui 1592 asiakaspalvelun parissa työskentelevää henkilöä. Mukana oli myös niin ravintola-alan työntekijöitä kuin opettajia ja sairaanhoitajia. Tutkimus osoitti, että töissä tekopirteilyllä ja alkoholin nauttimisilla on yhteys.

Psykologian professori Alicia Grandey sanoo, että tunteiden teeskentely ja niiden tukahduttaminen oli yhteydessä juomiseen, sillä tutkittavat kokivat stressiä työstä ja negatiivisia tunteita. Tutkimuksen mukaan ihmisten itsekuri meni julkisivun ylläpitämiseen, jolloin sitä ei enää riittänyt juomisen kontrollointiin.

Grandey toteaa, että hymyily osana työtä saattaa kuulostaa positiiviselta, mutta voi olla myös todella uuvuttavaa.

-Näissä työpaikoissa positiivisten tunteiden näyttäminen ja negatiivisten tunteiden piilottaminen on sidottuna rahaan. Raha antaa motivaation syrjäyttää luontaiset taipumukset, mutta päivittäin sen tekeminen voi olla väsyttävää, Grandey sanoo.

Lue myös: Juotko alkoholia kumppanisi kanssa yhdessä? Se kertoo onnellisuudesta

Lue myös: Onko sinulla alkoholiongelma? 8 kysymyksen avulla tiedät

Lähde: Elle Australia

Kilpailut

Uusimmat