Kuva: AOP

Meghan ja Harry saattavat kasvattaa vauva Archiesta vegaanin - kuningattarella vahva mielipide

20.05.2019 17:30 - Milena Raappana

Kuninkaallisen perheen sisäpiiriläisen mukaan kuningatar Elisabet ei ole hyvillään ajatuksesta.

Brittihovin uusin jäsen herttuatar Meghan Marklen ja prinssi Harryn vauva Archie on mullistanut kuninkaallisten perinteitä. Hänen piti alun perin syntyä kotona. On myös huhuttu, että synnytys olisi tapahtunut vedessä. Julkisuusmylly Archien ympärillä jatkaa vain kasvamistaan, sillä Meghanin ja Harryn huhutaan ehkä kasvattavan pojastaan vegaanin.

New York Postin jutun mukaan kuninkaallisen perheen sisäpiiriläinen kertoi, ettei kuningatar Elisabet ole innoissaan Meghanin nykyaikaisista elämäntavoista. Meghan esimerkiksi noudattaa viikolla vegaanista ruokavaliota ja on painostanut prinssi Harrya lopettamaan metsästysharrastuksen. Sisäpiirilähteen mukaan monarkia ei tule hyväksymään vauvan kasvattamista vegaaniksi.

Moni miettii tässä vaiheessa päässään, onko vegaaninen ruokavalio vauvalla turvallista? Lastenlääkäri Carrie Quinn muistuttaa, että vegaaninen ruokavalio ei ole terveysriski, vaan kyse on oikeasta määrästä ravintoaineita, kuten B12 vitamiinia, rautaa, D-vitamiinia, kalsiumia ja sinkkiä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

- Imettäessä vauvalla ei ole mitään hätää, kunhan äiti syö monipuolisesti ja saa riittävän määrän tarvittavia ravintoaineita. Äidin kannattaa mahdollisesti myös turvautua lisäravinteisiin, jos ne varmistavat ravintoaineiden saannin, sanoo ravitsemusterapeutti Eliza Savage.

Äidin maito ja vegaanisuus voi tuntua joistakin ristiriitaiselta, mutta Quinnin mukaan moni vegaani luultavasti on asian kanssa sujut. Imettäminen kuitenkin on täysin luonnollista ja tulee niin sanotusti suoraan lähteestä.

Savagen mukaan vauvan siirtyessä syömään kiinteää ruokaa, vegaaninen ruokavalio voi olla vaikea toteuttaa.

- Vanhemman voi olla vaikea varmistaa, että vauva saa kaikki tarvittavat ravintoaineet varsinkin, jos lapsi on nirso. Vegaanisessa ruokavaliossa kuitupitoisuus on myös korkea, mikä voi olla vauvan ruuansulatukselle vaikea sulattaa, Savage sanoo. 

Lue myös: Meghan Marklen olemus kerää ylistystä - miltä raskausvatsa oikeasti näyttää synnytyksen jälkeen

Lue myös: Meghan Marklea syytetään Kylie Jennerin kuvan matkimisesta - katso ja vertaa

Lähde: New York Post, Women's Health

Kilpailut

Uusimmat