Kuva: Shutterstock

Älä kokeile suosikkitrendiä mustapäiden poistamiseen - voit jopa arpeuttaa ihoasi

16.07.2019 23:15 - Katariina Auvinen

Netissä on suositeltu mustapäiden poistamiseen ripsientaivutinta.

Netissä leviää jatkuvasti erilaisia trendivinkkejä ihonhoitoon liittyen. Olet saattanut törmätä yhteen viimeisimpään trendiin, jossa mustapäitä poistetaan erityisesti nenän alueelta ripsientaivuttajalla. 

Esimerkiksi Instagramissa on levinnyt videoita, joissa ihmiset puristavat taivuttajaa nenänsä välissä ja nenä vaikuttaisi puhdistuvan ihomadoista nopeasti. Tätä tekniikka ei kuitenkaan kannata ottaa käyttöön, varoittaa Metro-julkaisun haastattelema ihotautilääkäri Anton Alexandroff

Alexandroffin mukaan tällä niksillä voi aiheuttaa enemmänkin hallaa omalle iholleen. Ripsientaivuttaja on tarkoitettu vain silmäripsien taivuttamiseen. Sillä ei voi onkia ihomatoja, sen sijaan voit helposti vahingoittaa kasvojen ihoa ja saada aikaan ikäviä arpia. 

Tämän lisäksi ihosi voi voida entistä huonommin operaation jälkeen. Alexandroffin mukaan se johtuu siitä, että taivuttaja voi työntää mustapäitä syvemmälle ihoon, rikkoen ihoaluetta ja aiheuttaen tulehdusta. Joten tulos voi olla täysin päinvastainen, mitä oikeasti ajattelit. 

Jos todella haluat puristaa ulos mustapään huolehdi käsihygieniasta, varo etteivät kynnet riko ihoa ja jätä sormien väliin tilaa. Sen jälkeen purista mustapää ulos varovasti, et tarvitse kovinkaan paljon voimaa. 

Lue myös: Mustapäistä voi päästä kokonaan eroon - lue ammattilaisen vinkit ja varoitukset

Lähde: Metro 

Kilpailut

Uusimmat