Kuva: Shutterstock

Mindfulness-harjoitukset parantavat seksielämää - lisäävät erityisesti naisten nautintoa

07.03.2019 18:00 - Niki Miettinen

Harjoitukset auttoivat aviopareja nauttimaan enemmän seksistä.

Journal of Sex & Marital Therapy -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan mindfulness-harjoituksia tekevät pariskunnat nauttivat enemmän seksistä kuin parit, jotka eivät niitä tehneet. Tutkimuksessa havaittiin harjoitusten auttavan erityisesti naispuolisten osallistujien seksuaalista nautintoa.

Tutkimukseen osallistui 194 naimisissa olevaa heteroseksuaalista pariskuntaa, joiden osapuolet olivat 35-60-vuotiaita. Brighamin yliopistossa avustavana professorina toimiva Chelom E. Leavitt kertoi PsyPost-julkaisulle havainneensa tutkimuksessaan mindfulness-harjoituksien olevan erittäin tärkeitä hyvälle seksielämälle.

- Mindfulness-harjoitukset ja seksi vaikuttivat sopivan luonnollisesti yhteen, koska ihmisillä on usein vaikeuksia tavoittaa riittävää tunteiden kohtaamista seksin aikana. Aluksi ajatus voi tuntua hieman ristiriitaiselta, että seksuaalisissa kanssakäymisessä kannattaa vähentää kliimaksin tavoittelua ja pyrkiä enemmän huomioimaan toista enemmän.

- Se kuitenkin auttaa ihmisiä tunteman olonsa paremmaksi, läheisemmäksi ja enemmän tyydyttyneeksi seksikumppaninsa kanssa. Monet pariskunnat ovat hyvin epäileviä opettaessani heille seksin ja mindfulnessin yhdistämisen tärkeyttä. Epäilyt kuitenkin hälvenevät, kun pariskunnat ovat alkaneet tehdä opettamiani harjoituksia, joiden jälkeen he yllättyvät uteliaisuuden ja itsensä tuntemisen merkittävyydestä seksissä.

Leavitt vahvisti samalla aikaisemman tutkimuksen väitettä, jonka mukaan naiset, jotka tekevät mindfulness-meditaatiota nauttivat enemmän seksistä.  

Uuden tutkimuksen aikana Leavitt huomasi kollegoidensa kanssa, että harjoituksia enemmän tehneillä pariskunnilla oli myös parempi itsetunto kuin muilla.

- Tavallinen ihminen voi parantaa seksielämäänsä pienellä ohjeistuksilla ja harjoittelulla. Se ei vaadi mitään erityisiä asentoja tai erikoisia taitoja. Parempaan seksiin voi yksinkertaisesti auttaa vain rauhoittuminen ja itsensä hyväksyminen. Seksin aikana kannattaa keskittyä enemmän kosketukseen, kiihottumiseen ja tunteiden kohtaamiseen seksin aikana.

Lue myös: Karista stressi viikossa tietoisen läsnäolon avulla - helpot harjoitteet jokaiselle päivälle

Lue myös: Naisen outo neuvo parempaan seksielämään: "Se on intohimomme salaisuus"

Lue myös: IS: Täällä suomalaiset ovat tyytyväisimpiä seksielämäänsä - löytyykö oma paikkakuntasi listalta?

Lähteet: PsyPost & Journal of Sex & Marital Therapy

Kilpailut

Uusimmat