Kuva: Shutterstock

Hikoilevatko jalat kesäkuumalla? Katso miten ongelmasta pääsee eroon

26.06.2020 10:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Kesällä jalat hikoilevat normaalia enemmän. Jaloista on kuitenkin syytä pitää huolta, etteivät bakteerit pääse aiheuttamaan tulehduksia.

Kesähelteet saavat monien jalat hikoilemaan tavallista enemmän. Vaiva on inhottava ja aiheuttaa epämukavuuden lisäksi myös hajuhaittoja. Jaloista kannattaa kuitenkin pitää huolta, sillä pahimmillaan bakteerit saattavat aiheuttaa jopa tulehduksia. 

Paras tapa ylläpitää jalkojen terveyttä ja ehkäistä hikoilua on pestä jalat säännöllisesti sekä hieroa niihin öljyjä tai voiteita, jotka torjuvat ihoärsytystä ja estävät näin rakkojen ja muiden iho-oireiden syntyä. Saatavilla on myös jaloille suunniteltuja deodorantteja, jotka tukkivat tilapäisesti hikirauhasia ihon pinnalla ja estävät näin hien muodostumista. 

Kannattaa myös muistaa, ettei käytä samoja kenkiä joka päivä. Kenkiä on syytä vaihtaa, jotta ne saavat tuulettua, eikä kosteutta pääse kertymään liiaksi. Kenkiin kannattaa myös sujauttaa pohjalliset, jotka tarjoavat tuuletusta sekä vähentävät bakteereita ja hajuja. 

Jos kesällä käyttää sukkia, kannattaa suosio urheilusukkia. Ne hengittävät paremmin ja pitävät jalat näin ollen kuivempina. 

Lue myös: Pitäisikö jalat pestä perusteellisesti joka suihkukerralla? Asiantuntijat kertovat

Lue myös: Haluatko välttyä jalkasieneltä ja tulehduksilta? 3 ohjetta kauniisiin, terveisiin jalkoihin

Lähde: Health and Care

Kilpailut

Uusimmat