Kuva: YouTube / Suvi Halinen

Parikymppinen Suvi rakentaa kotia pakettiautoon - tekee kaiken itse, kalusteista lähtien

20.01.2021 19:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Minkäänlaisia alkutaitoja rakentamiseen Halisella ei juurikaan ollut, vaan hän on opiskellut kaiken muun muassa netin kautta.

Parikymppinen Suvi Halinen ylläpitää suosittua YouTube-sivua, jolla on noin 20 000 tilaajaa. Halinen valmistui vastikään lukiosta ja mietti, mitä hän oikeasti elämältään haluaa.

Spontaanina ihmisenä hän päätti ostaa pakettiauton ja valmistaa siitä itselleen kodin.

- Alkuperäinen ajatus alkoi kytemään siitä, kun näin samantyyppisistä ratkaisuista videoita netissä. Monen tekijän summa johti lopulta siihen, että tässä nyt ollaan, Halinen sanoo Voice.fi:n haastattelussa.

Halinen asui aikaisemmin noin 20-neliöisessä yksiössä, jossa ei kuitenkaan viihtynyt. Hän muutti takaisin vanhemmilleen, jotta voi rakentaa rauhassa auton valmiiksi.

- Kun olin valmistunut, niin siivosin työkseni. Tajusin, että olen sinkku, noin parikymppinen ja minulla ei ole paljoa omaisuutta, niin mikä minua estäisi?

-  Asustelen nyt siis Jyväskylässä ja pidän vielä kiinni päivätyöstäni, jotta voin kerätä rahaa. Jossain vaiheessa aion lähteä pidemmälle reissulle ja asua tässä autossa. Olen aika spontaani ihminen, niin minua ahdistavat tarkat suunnitelmat, Halinen nauraa. 

Minkäänlaisia alkutaitoja rakentamiseen Halisella ei juurikaan ollut, vaan hän on opiskellut kaiken muun muassa netin kautta.

- Minulla ei ole oikeastaan mitään taitoja, vaan olen katsellut videoita ja opetellut niistä. Nyt olen tehnyt eristykset, vaneroinut sekä asentanut kattoluukun ja aurinkopaneelin. Myös puolet kalusteista on jo tehty, sillä valmistan ne myös itse.

Halinen on ajatellut, että pyrkisi asumaan autossa ainakin puolet vuodesta.

- Minua kiehtoo todella paljon ajatus siitä, että ei olisi sidottu mihinkään tiettyyn paikkaan, vaan saisi tulla ja mennä vapaana. Tarkoituksena olisi asua autossa koko kesä ja syksylle niin pitkään kuin pystyy. Kovilla talvipakkasilla tuskin autossa on niin kivaa. Katsotaan tilanteen mukaan, miten kaikki lopulta onnistuu!

Ajatus pakettiautossa asumisesta voi olla monelle hyvinkin vieras. Halinen sanookin, että on saanut erilaista palautetta sekä ystäviltään että perheeltään.

- Ihan rehellisyyden nimissä, mun kaverit ovat hieman naureskelleet, että Suvi nähdään sitten kodittomien seassa. Isäni taas sanoi, että ei halua katsoa, kun raivoan pora kädessä ja rahani ovat menneet.

- Sitten kun jengi on nähnyt, että olen oikeasti sitoutunut tähän, niin kyllä monien ennakkoluulot ovat muuttuneet. Perhe ei myöskään painosta mihinkään, vaan tuo esille, että pitää tehdä sitä, mistä nauttii.

Yhtä rakentamisvideota on katsottu tällä hetkellä yli 72 000 kertaa. Kommenttikentässä monet hehkuttavat Halisen tarmokasta työtä.

"Sä oot niin taitava, en Mä osais saati tajuais mitään. Wau!"

"Sulla on sellasta käytännön viisautta, jota harvalla 20-vuotiaalla on!"

"Tärkeetä ja rohkeeta lähtee tekee just omaa juttua, ja hyvin näyttää projekti edistyvän!! Wuhuu!"

Näet kyseisen videon alta. Jos video ei toimi, paina tästä.

Voice.fi, Iskelmä ja Radio Nova ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Pakettiautossa elänyt uutisankkuri Aino Huilaja kirjoittaa nyt kirjaa - "Ei pelkästään matkakirja"

Lue myös: Millaista on karanteenielämä pakettiautossa? Maailmaa kiertävä Aino paljastaa

Kilpailut

Uusimmat