Kuva: Shutterstock

Rokottamattomilla ei asiaa pikkujouluihin - Asko Järvinen ja Mika Salminen MTV:n haastattelussa

05.10.2021 11:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Korona-asiantuntijoiden mukaan koronatilanteen kehitykseen vaikuttaa etenkin rokotekattavuus.

Viime viikon perjantaina koettiin eräänlainen vapautumisenpäivä, kun monista rajoituksista luovuttiin myös Suomessa. Myös etätyöt ovat vähentyneet ja paluu työpaikoille on alkanut.

Monille uuteen normaaliin palaaminen on ollut pelkästään positiivinen asia, mutta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen johtaja Mika Salminen sekä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin infektiotautien ylilääkäri Asko Järvinen kertovat MTV:n haastattelussa odottavansa loppuvuotta pelonsekaisin tuntein.

– Ennustettavissa on, että tapauksia meillä tulee olemaan koko talven – varmasti mennään välillä ylös ja alas, Salminen toteaa MTV Uutiset Liven haastattelussa.

Pikkujoulukausi on alkamaisillaan ja monissa yrityksissä juhliin halutaan panostaa muutaman välivuoden jälkeen. Rokottamattomille asiantuntijat eivät kuitenkaan juhlia suosittele.

– Rokottamattomien vaikean taudin riski on itse asiassa paljon korkeampi kuin koskaan aiemmin, koska suhteessa rokottamattomien määrään tautia on paljon enemmän kuin aiemmin, Salminen kertoo. 

Salmisen mukaan täysi rokotesuoja estää tehokkaasti vakavaan tautimuotoon sairastumisen. Hänen mukaansa ne, jotka eivät halua tietoisesti ottaa koronarokotetta, ottavat suuren riskin. 

– Toivoisin, että suomalaiset ottaisivat nyt maajoukkuemeininkiä, ja pyrittäisiin peittoamaan ruotsalaiset, norjalaiset, islantilaiset ja tanskalaiset rokotekattavuudessa, Salminen kannustaa. 

 
 

Kilpailut

Uusimmat