Kuva: Shutterstock

MTV: Koronarokotteesta tulee todennäköisesti jokavuotinen - THL:n Hanna Nohynek kommentoi tilannetta

05.05.2022 20:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Virusvariantit vaativat rokotteenkin päivittämistä.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen, THL:n ylilääkäri Hanna Nohynek arvioi MTV:n haastattelussa, että koronarokotteesta saattaa tulla influenssarokotteen kaltainen vuosittainen kierros.

- Siltä se näyttää, ja tähän me valmistaudumme tällä hetkellä, Nohynek kommentoi Mtv:lle.

Kuten influenssarokotekin, myös koronarokote tulee todennäköisesti jatkossakin vaatimaan päivitettyjä versioita, sillä virus jatkaa muuntumistaan.

- Todennäköisesti koronan kanssa kävisi samoin, eli epidemiakaudella käytettäisiin räätälöityä rokotetta riippuen siitä, millaisia variantteja kiertää, Nohynek arvelee.

Mtv:n mukaan ensimmäiset räätälöidyt rokotteet valmistuisivat mahdollisesti jo loppukesästä. Niitä valmistelevat parhaillaan ainakin Moderna ja Biontech-Pfizer.

Nohynek myös arvioi, että tällä hetkellä joillekin riskiryhmille annettavaa neljättä rokoteannosta tarjotaan muulle väestölle aikaisintaan syksyllä. Hän sanoo Mtv:lle, että tulevaa rokotussuniitelmaa on vielä aikaista arvioida.

- Tässä täytyy kertyvän tiedon valossa miettiä, kuka niitä tarvitsee. Koronavirus ei ole katoamassa mihinkään maailmasta, ja meidän täytyy näyttöpohjaisesti miettiä, mikä on paras rokotusstrategia, Nohynek perustelee.

 

Lue myös: Miksi jotkut meistä hurahtavat salaliittoteorioihin? Psykologin mukaan alttius on meissä kaikissa

Lue myös: Miten nopeasti koronatesti voi muuttua negatiivisesta positiiviseksi? Karu kuva kertoo

Lähde: MTV

Kilpailut

Uusimmat