Eroon kuivuudesta – ohjeet halkeilevien huulien hoitoon

03.03.2015 15:45 - Linda Arponen

Kuivat huulet eivät ole vain ikävän näköiset, vaan ne voivat myös tuntua kipeiltä.

Vaikka talvi alkaa olla pian jo loppumaisillaan, ei ihomme saa vielä hetkeen nauttia mukavista kesäkeleistä. Näin ollen iho ja huulet voivat kuivua ja halkeilla niin paljon, että pahimmillaan suu voi tuntua aralta ja kivuliaalta.

Hoida siis huulet kuntoon seuraavien ohjeiden avulla:

1. Kuori kuollut iho

Kuolleesta ihosta pääsee helposti eroon hieromalla huulia hellästi hammasharjalla. Voit kokeilla myös seuraavaa reseptiä: sekoita kaksi teelusikallista sokeria ja yksi teelusikallinen hunajaa. Levitä sekoitusta huulillesi ja anna vaikuttaa muutaman minuutin ajan. Hiero sitä hiukan sormellasi ja pese pois.

2. Tiedä, mitä välttää

Jotkin ainesosat, kuten kamferi, mentoli ja alkoholi voivat saada ihon kihelmöimään, kun levität niitä. Ne tarjoavat hiukan välitöntä helpotusta, mutta tosiasiassa ne voivat kuivattaa huulia, jolloin niitä pitää aina vain lisätä enemmän.

3. Tiedä, mitä etsiä

Valitse huulivoide, joka ei sisällä parabeeneja ja joka sisältää kosteuttavia ainesosia, kuten glyseriiniä. Kosteutta sitovat humektantit auttavat lisäämään kosteutta huulille. Huulivoiteen olisi hyvä sisältää myös lanoliinia tai kaakaovoita, jotka pehmentävät huulia.

4. Kokeile omatekoista hoitoa

Helpoiten huulia voi hoitaa luultavasti niin, että niihin hieroo hiukan kookos- tai oliiviöljyä.

5. Pysy kosteutettuna

Juo 2-3 litraa vettä joka päivä.

6. Auta huulia parantumaan

Eräs toinen helppo hoito kuuluu näin: Hiero kurkkusiivua huuliisi, odota noin vartti ja pese kurkkuneste pois. Tällä tavalla voit rauhoittaa ja nopeuttaa huulien paranemista.

Lue myös: Huulipuna pysyy kauemmin, kun tunnet oikeat niksit

Lähde: All You

Kilpailut

Uusimmat