Päänsärkyä, unettomuutta, krapulaa – katso parhaat hedelmät ja vihannekset tavallisiin vaivoihin

06.04.2015 22:15 - Linda Arponen

Esimerkiksi tomaatilla ja omenalla on omat supervoimansa, joilla ne hoitavat erilaisia kehon kohtaamia tilanteita.

Ei ole mikään uutinen, että hedelmät ja vihannekset ovat terveellisiä ja hyväksi sekä keholle että mielelle.

Tiedät luultavasti, kuinka nämä tuotteet sisältävät paljon vaikkapa vitamiineja. Mutta tiedätkö, mitä hedelmää tai vihannesta kannattaa syödä esimerkiksi silloin, jos uni ei tahdo tulla?

Seuraavassa on lista hyödyllisistä ruoista, joita kannattaa syödä erityisesti tiukan paikan tullen.

  • Kärsitkö päänsärystä? Syö herkkusieniä. Tuoreet herkkusienet sisältävät paljon B2-vitamiinia, joka voi estää migreeniä syntymästä.
  • Useimmat ajattelevat, että maito on paras ruoka-aine luustolle. Mustikat sisältävät kuitenkin polyfenoleja, jotka todistetusti edistävät luiden kasvua ja estävät osteoporoosia.
  • Onko sinulla nukahtamisongelmia? Tutkimuksen mukaan päivittäinen kiivien syönti nopeuttaa nukahtamista ja pidentää yöunia.
  • Onko sinulla krapula? Tomaatit sisältävät lykopeenia, joka vähentää kehon tulehduksia. Samalla verensokerit palautuvat terveelle tasolle. Tomaatit myös nesteyttävät kehon loistavasti alkoholin täytteisen illan jälkeen.
  • Onko mieli maassa? Banaanit sisältävät tryptofaania, joka muuttuu kehossa serotoniiniksi eli kemikaaliksi, joka tekee sinut iloiseksi.
  • Etsitkö välipalaa, joka on terveellinen, mutta täyttävä? Omenat sisältävät pektiiniä, joka laajenee vatsassasi, tehden sinut kylläiseksi pidemmäksi aikaa. Pektiini myös säätää verensokeria ja estää sokeria aiheuttamasta nälkää.
  • Jos äitisi koskaan sanoi porkkanoiden olevan hyväksi silmille, hän oli oikeassa. Porkkanoiden sisältämä A-vitamiini on tärkeää silmien hyvinvoinnille ja se estää silmänpohjan rappeumaa syntymästä.
  • Stressaako? Sellerin sisältämä magnesium ja eteeriset öljyt auttavat rauhoittamaan hermostoa.

Lue myös: 10 ruoka-ainetta, jotka polttavat enemmän kaloreita kuin sisältävät

Lähde: Viral Nova

Kilpailut

Uusimmat