Oletko kokeillut 4-7-8-taktiikkaa? Se saa sinut nukahtamaan ennätysnopeasti

24.04.2015 13:15 - Heli Thoren

Eikö uni meinaa tulla? Ripeän simahtamisen taika piilee hengitystekniikassa.

Pyöritkö usein sängyssä vain odottaen unta? Tutkijat ovat kehittäneet tekniikan, jonka avulla uni tulee ennätysnopeasti. 4-7-8-taktiikalla keho rentoutuu nopeammin oikeanlaisen hengitystekniikan avulla. Tämä mahdollistaa sen, että kroppa laskeutuu nopeammin höyhensaarten auvoiseen satamaan.

Miten toimit

Yksinkertaisuudessaan tiedemiesten kehittämän tekniikan idea on se, että omaa sisään- ja uloshengitystä tarkkaillaan. Pyri muuttamaan tapaasi hengittää, jotta samalla voit vaikuttaa sykkeeseesi ja jopa verenpaineeseen - molemmat niistä on liitetty hyvään uneen. Monet rentoutumista tutkineet kehottavat hengittämään unta etsiessä nenän kautta. Vedä keuhkot täyteen ilmaa laskien neljään. Tämän jälkeen pidä ilmaa sisälläsi laskien seitsemään. Sitten hengitä ulos laskien kahdeksaan.

Rentoutus taattu

Tekniikan avulla rento olo tulee nopeasti. Kun muutaman illan kokeilun jälkeen tekniikasta tulee tutumpi, et joudu niin paljon tsemppaamaan sen kanssa ja laskeminen sujuu helposti. Samalla nopeasta rentoutumisesta ennen nukkumaanmenoa tulee tekniikan avulla automaatio.

Kauniita unia!


Lue myös: Harjoitatko torkutusta? Lue keinot helpompiin aamuihin

Lähde: CNN

Kilpailut

Uusimmat