Kaunis, ainutlaatuinen keho: Opi rakastamaan itseäsi

02.08.2015 16:15 - Tiina Svensk

Et tarvitse kuvankäsittelyä ja tuhansia tykkäyksiä ollaksesi arvostettu ja kaunis. Riittää vain, kun olet oma itsesi.

Kuvittele, kuinka puhut kumppanillesi tai parhaimmalle ystävällesi. Kehutko hänen ulkonäköään, vaatteita ja ihania yksityiskohtia, jotka tekevät hänestä ainutlaatuisen? Voisitko kuvitella puhuvasi itsellesi samalla tapaa?

Oman kehonkuvan hyväksymiseen kannustetaan nykyään lähes jokaisen naisten lehden sivuilla ja netin kuvapalveluissa, mutta ajoittain peilistä katsovaa ilmestystä on vaikea rakastaa. Oman kehon hyväksyminen ja kunnioittaminen voi viedä aikaa, mutta onneksi itseään voi oppia rakastamaan pienin askelin:

Kirjoita kehollesi rakkauskirje: Ajatus saattaa tuntua oudolta, mutta kirjoita kehollesi kirje. Kuvittele, että kirjoittaisit sitä jollekin ulkopuoliselle henkilölle, jonka kanssa olet kokenut kaikki asiat, mitä kehosi kanssa olet kokenut. Jos olet selvinnyt sairaudesta tai synnyttänyt, kirjoita kokemuksistasi. Kirjoita hetkestä, kun kuume nousi kesken kiireisen viikon, ja kiitä kehoasi siitä, että se vaati sinua pysähtymään.

Tanssi: Tunnetko olosi vetämättömäksi vai oletko saanut lisää kiloja vyötäröllesi? Mikään tekosyy ei ole tarpeeksi pätevä estääkseen sinua tanssimasta! Kun liikutat kehoasi ja päästät irti rajoittuneista liikeradoista, olet taas enemmän läsnä kehossasi. Pidä hauskaa liikkuessasi, ja hiljalleen opit arvostamaan kehoasi.

Kerro kehollesi, että rakastat sitä: Muistutatko kumppaniasi päivittäin siitä, että rakastat häntä? Tee samoin myös kehollesi, ja todella tarkoita sitä. Mieti hetki, kuinka paljon keho tekee vuoksesi päivittäin: voit suoriutua kaikista arjen rutiineista lainkaan ajattelematta, ja keho toimii moitteettomasti joka ikinen päivä. Kun ymmärrät, kuinka paljon kehosi tekee töitä päivittäin, voit todella tuntea kiitollisuutta ja rakkautta sitä kohtaan.

Juhlista: Nyt, kun olet kertonut kehollesi rakastavasi sitä, on aika juhlia! Juhlista kaikkia piirteitä, joista pidät itsessäsi. Aina kun näet itsesi peilistä, hymyile itsellesi. Rakasta myös "vikojasi", kuten raskausarpia tai juonteita: ne kertovat eletystä elämästä, jonka olet yhdessä kokenut kehosi kanssa.

Uskalla olla näyttävä: Onko kaapissasi mekko, joka korostaa parhaita puoliasi, mutta et ole viitsinyt käyttää sitä? Älä jätä upeita vaatekappaleita enää pölyttymään kaappiin, vaan pue ne yllesi. Jos pelkäät kääntäväsi katseita, suorista ryhtisi ja kanna itsesi kauniisti - sinuthan on tarkoitettu kääntämään katseita, olet upea!

Ole armollinen: Anna itsesi olla väsynyt tai kiukkuinen. Anna itsesi tuntea myös negatiivisia tunteita, sillä ne kuuluvat elämään. Vaikeassa tilanteessa voit kohdella itseäsi kuin lasta: kuinka reagoisit, jos lapsi itkisi väsyneenä? Tuskin pakottaisit häntä jatkamaan eteenpäin hammasta purren. Sen sijaan, että piiskaisit itsesi aivan väsymyksiin, hellitä otetta ja lepää.


Lue myös: Kevyempi olo, parempi mieli - kokeile erilaisia detox-kuureja, jotka eivät liity syömiseen

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat