Kevyempi olo, parempi mieli - kokeile erilaisia detox-kuureja, jotka eivät liity syömiseen

17.07.2015 17:15 - Tiina Svensk

Oletko koskaan kokeillut detox-kuuria? Jos kehon puhdistuskuurit ovat sinulle tuttuja, vie keventämisen ajatus myös muille elämäsi osa-alueille.

Kehon detox-kuurit ovat varmasti monelle tuttuja, mutta milloin viimeksi olet puhdistanut kotiasi tai mieltäsi? Hyvinvointi rakentuu kokonaisuudesta, joten kevennä taakkaa myös ajatuksistasi, sosiaalisesta mediasta ja sisustuksestasi.

Seuraavat detox-kuurit eivät sisällä vihreää teetä ja sitruunavettä, mutta parantavat oloasi varmasti:

Seuraaja-puhdistus 

Puhdista Facebook-kaverilistasi tai Instagramin seurattavien lista ihmisistä, joiden kanssa et todella ole ystävä. Seuraatko ihmisiä vain siksi, että kadehdit heidän "täydellistä" elämäänsä some-kanavien välityksellä tai naureskelet luokioaikaisen ystäväsi noloille päivityksille? Lopeta, sillä tuollaisesta käytöksestä ei seuraa mitään hyvää. 

Lopeta ex-kumppanisi ja entisten ystäviesi stalkkaaminen netissä viikon aikana kokonaan. Huomaat miten paljon enemmän aikaa sinulta vapautuu muuhun, ja samalla olosikin paranee, kun et selaile kuvia jotka saavat sinut vain huonolle tuulelle.

Digi-detox

Digi-detox on pidempiaikainen, mutta lempeä puhdistuskuuri - siitä voi ottaa tavan jokaiseen päivään. Kuurin aloittaminen saattaa olla haastavaa, mutta totuttuasi siihen kiität itseäsi. Idea on yksinkertainen: ota itsellesi päivittäin pari tuntia aikaa, jolloin kukaan ei voi tavoittaa sinua puhelimen välityksellä.

Sulje puhelin, laita se lentotilaan tai lähde ulos ja jätä älypuhelimesi kotiin. Digi-detox koskee kaikkia ruutuja: televisiota, tietokonetta ja puhelinta. Voit valita, mihin ajankohtaan sijoitat "hiljaiset tunnit" joiden aikana keskityt vain elämään, itseesi ja ajatuksiisi.

Alkoholi-kuuri

Lopeta alkoholin juominen jos se on keinosi rentoutua, paeta ongelmiasi tai arkeasi. Kuurin tavoite on vähentää juomista ja opetella uusia juomatottumuksia. Muuta ajatteluasi alkoholia kohtaan niin, ettei se ole ehto hauskanpidolle - ennemminkin mukava lisä illanviettoon.

Kun vähennät alkoholin juomista, painosi putoaa ja olosi paranee. Et ainoastaan laihdu vähentäessäsi juomista, tulet myös itsevarmemmaksi. Kun lakkaat pakenemasta ongelmia alkoholin avulla, joudut kohtaamaan ja käsittelemään ne - ymmärrät pian, ettei elämä tuo eteen yhtäkään asiaa, joka ei ratkeaisi jollain tapaa.

Vaatekaappi-puhdistus

Tämä nopea tehopuhdistus vie vain yhden illan, mutta vaikutukset ovat pitkäkestoisia. Vaatekaappisi kaipaa varmasti puhdistusta, ja tällä kertaa ole armoton: heitä pois kaikki, mitä et ole ainakaan vuoteen käyttänyt.

Vanhat vaatteet, jotka eivät enää istu tai ole sopivia saavat lähteä ensimmäisenä. Luovu sen jälkeen rikkinäisistä vaatteista, ja asusteista, jotka eivät enää sovi tyyliisi. Luot tilaa kaappeihisi - ja samalla annat tilaa uudelle.

Negatiivisuus-detox

"Ole positiivinen" on vinkki, johon saattaa olla vaikeaa tarttua haasteiden keskellä ja elämän potkiessa päähän. Ota kuitenkin haaste vastaan, ja yritä nähdä jokaisessa tilanteessa jotakin hyvää.

Näkökulman löytäminen voi olla aluksi jopa ärsyttävää, mutta helpottuu ajan kanssa varmasti. Opit löytämään kiitollisuutta yllättävistäkin aiheista ja huomaat, etteivät kaikki tilanteet ole niin pahoja miltä aluksi näyttävät.


Lue myös: Häpeätkö tunteitasi tai epäonnistumisiasi? Tilanteet, joissa sinun ei tarvitse syyttää itseäsi

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat