Milloin on paras aika harrastaa seksiä? Tutkijat selvittivät tarkan kellonajan

14.08.2015 13:15 - Tiina Svensk

Tiestikö, kuinka vahvasti kehosi vuorokausirytmi määrittää kehosi toimintoja ja mielialoja? Vuorokausirytmi vaikuttaa myös haluun harrastaa seksiä.

Kehon vuorokausirytmi vaikuttaa hormonitoimintaamme ja siten myös suoraan mielialoihimme ja yleiseen olotilaamme. Vuorokausirytmi vaikuttaa myös verenpaineeseen ja kehon lämpötilaan.

Hormonitoiminta vaikuttaa haluihin

Miesten ja naisten hormonitoiminta ja siten myös halu harrastaa seksiä poikkeavat huomattavasti toisistaan. Vuorokaudesta löytyy kuitenkin hetki, jolloin sinä ja kumppanisi olette molemmat valmiita toimiin - jos vain olette hereillä.

Miesten testosteronin tasot vaihtelevat yön aikana, ja ovat 25-50 prosenttia korkeammalla kuin päivän aikana. Naisten kehossa melatoniinin tasot ovat yön aikana korkeammalla kuin miesten. Kuitenkin myös myös naisilla muodostuu yön aikana testosteronia, joka lisää halua harrastaa seksiä.

Aikainen herätys kannattaa

Testosteronitasot ovat korkeimmillaan molemmilla sukupuolilla aamuisin, ja Daily Mailin mukaan parhaaksi ajaksi harrastaa seksiä laskettiin hetki ennen aamu kuutta. Kello 5:48 on tutkimusten mukaan paras aika harrastaa seksiä, ja silloin on myös helpointa saada orgasmi.


Lue myös: 5 asiaa, joita sinun ei tulisi tehdä ennen seksiä

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat