Moraalinen krapula on paljon pahempi kuin tavallinen - voi kestää päiväkausia

11.09.2015 18:45 - Senja Rapila

Siinä, missä normaalin krapulan pystyy parantamaan särkylääkkeillä ja levolla, moraalisen krapulan parantamiseen tarvitaankin enemmän aikaa ja keinoja.

Moraalinen krapula on jäytävä tunne siitä, että olet tehnyt jotain perumatonta, joka alkaa jälkeenpäin kaduttamaan. Oli se sitten yhden illan juttu tai se, että olet tuhlannut palkkasi johonkin täysin turhaan. Moraalinen krapula ei valikoi näiden tekojen väliltä - se iskee joka tapauksessa.

Moraalinen krapula kestää pidempään

Kuinka paljon tahansa alkoholia olet kuluttanutkaan illan aikana, seuraavan päivän krapula hälvenee muutaman päivän sisällä. Se voi kestää päivän tai kaksi, riippuen siitä kuinka villisti ilta on mennyt. Se kuitenkin katoaa lopulta itsestään.

Moraalinen krapula kestää todennäköisesti paljon pidempään. Kun teet jotain, mikä alkaa kaduttaa ja et saa sitä pois mielestäsi, tulee siitä asia joka pyörii jatkuvasti päällimmäisenä mielessäsi. Niin pitkään, kunnes selvität henkilökohtaisen ongelmasi asian suhteen, moraalinen krapulasi tulee kestämään alitajunnassasi.

Moraalinen krapula saa tuntemaan olon huonommaksi ihmiseksi

Se on varmaa: kun olet viettänyt pitkän, raskaan illan juhlien, tunnet olosi huonoksi. Paljon ylihinnoiteltua alkoholia ja ehkä muutama tupakkaa - ja mikään ei vedä vertoja seuraavan aamun olotiloille.

Jos olet kuitenkin vetänyt illan vain hieman överiksi, juonut muutaman shotin liikaa jotta saisit rohkeutta jutellaksesi baarin komistukselle, voit pyyhkiä illan tyytyväisenä maton alle ja nauraa tapahtuneelle. Jos ilta on sen sijaan päättynyt siihen, että olet päätynyt sänkyyn sydämesi rikkoneen exäsi kanssa, koko unohdusprosessi saa uuden ulottuvuuden ja muuttuu äärimmäisen vaikeaksi.

Usein moraalisten krapuloiden aiheuttamat teot ovat epäloogisia, etkä aina ymmärrä miksi olet päätynyt tekemään niin tyhmiä asioita. Hyväksymällä, että olet ihminen ja teet virheitä, on hyvä aloittaa korjausprosessi.

Moraalinen krapula satuttaa enemmän

Pullollinen viiniä tai runsas määrä shotteja saattaa tuntua seuraavana aamuna maailman suurimmalta virheeltä. Tätä oloa voi kuitenkin helpottaa särkylääkkeillä ja ruualla. Moraalista krapulaa ei kuitenkaan pysty poistamaan yhtä helposti.

Päänsärky voi olla sietämätöntä, mutta sydänsurut - varsinkin ne, jotka ovat syntyneet jostain itseäsi kaduttavasta teosta - voittavat. Moraalinen krapula jättää palan kurkkuusi ja pistävän tunteen sisimpääsi. Näiden poistamiseen ei ole keksitty vielä lääkettä.

Moraalinen krapula on vaikeampi parantaa

Kun olet juonut liikaa, voit odottaa sängyssäsi krapulan hälvenemistä. Kun sinulla on moraalinen krapula, ei koko päivän tekemättömyys paranna tilannetta mitenkään.

Jos etsit parannuskeinoa moraaliseen krapulaan, on välttämätöntä tehdä jotain kehittävää. Tämä on kehosi tapa kertoa sinulle, että mokasit, ja että sinun tulee tehdä jotain positiivisesti mieleesi vaikuttavaa tasoittaaksesi tilanteen.


Lue myös: Unohda turhat murheet: 9 asiaa, joista ei tarvitse potea huonoa omaatuntoa

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat