Haluatko olla aamuihminen? 6 tapaa onnistua

25.09.2015 18:45 - Emma Ylistalo

Miltä kuulostaa rauhallinen aamu ennen töihin menoa tai aamulenkki vielä heräilevässä kaupungissa? Ihanalta, mutta kuinka saada itsensä heräämään niin aikaisin? Konkreettisilla vinkeilllä sinustakin voi tulla aamuihminen.

Aikaisin herääminen on paras tapa saada paljon aikaan päivän aikana. Sanotaan myös, että monet maailman menestyneimmistä yrittäjistä ovat aamuvirkkuja. Moni meistä haluaisi pystyä samaan, mutta usein pehmeä ja lämmin sänky houkuttelee enemmän. Lue alta kuusi tapaa, joiden avulla voit saada itsesi heräämään aikaisemmin.

1. Aikaista herätystäsi ainoastaan minuutti kerrallaan

Vaikka aikaistaisit herätystäsi, se ei silti takaa, että nousisit silloin ylös. Jos huomaat painavasi torkkunappia yhä uudestaan, kehosi luultavasti tarvitsee enemmän aikaa sopeutua.

Sen sijaan, että yrittäisit yhtäkkiä herätä viideltä aamulla, aseta herätyksesi minuuttia aikaisemmaksi kuin eilen ja jatka tätä joka toinen aamu, kunnes saavutat tavoitteesi. Kuukauden aikana saat melkein huomaamatta aikaistettua herätystäsi vartilla. Tällä tavoin tavan rakentamiseen voi mennä muutama kuukausi, mutta se on parempi, kuin se, että tapa jäisi kokonaan luomatta.

2. Käytä painetta herätäksesi aikaisemmin

Sovi aamuksi tapaaminen aikaisen herääjän kanssa. Se toimii useastakin syystä. Ensinnäkin tunnet vastuuta, etkä halua tuottaa pettymystä toiselle. Tällä tavoin herääminen onnistuu, sillä kun meillä on jotain tärkeää tiettyyn aikaan aamusta, kehomme herättää meidät melkein itsestään. Tästä johtuu, jos heräät juuri vähän ennen herätystä päivinä, jolloin sinulla on tärkeää menoa. Jos ainoa syy nousta on herätyskellon pirinä, lämmin sänky on varmasti kutsuvampi.

3. Järjestele ympäristösi uuden tavan mukaan

Pysyt helpommin uudessa tavassa, jos järjestät ympäristösi sen mukaan. Aseta herätyskellosi soimaan toiselle puolelle makuuhuonetta, jolloin sinun täytyy nousta sammuuttaaksesi se. Jos sinulla on ajastimella toimiva kahvinkeitin, laita se päälle niin, että kahvi on valmista herättyäsi. Voit myös laittaa sängyn viereen lämpimän viltin, johon voit kietoutua heti sängystä noustessasi. Näin herätys ja nouseminen ei tunnu yhtä ikävältä.

4. Mieti miksi et ole onnistunut tähän mennessä

Miten aamusi ovat menneet tähän asti? Miksi et ole onnistunut heräämään aikaisemmin? Mieti tarkasti, mitä olet jo kokeillut ja mieti, miksi se ei ole onnistunut.

Mieti mitä voit tehdä toisin onnistuaksesi. Jos olet esimerkiksi aiemmin asettanut herätyksen, mutta et ole saanut itseäsi peiton alta pois kylmyyden takia, voi juuri lämmin viltti olla ratkaisu tähän. Ole rehellien itsellesi kun pohdit syitä.

5. Anna itsellesi vastustamaton syy herätä aikaisin

Mitä näet tekeväsi aamuisin silloin, kun saat itsesi nousemaan aikaisin? Oletko ajatellut tämän teon vaikutusta? Jos esimerkiksi kuvittelet käyväsi aamulenkillä sitten kun opit heräämään aikaisin, mutta et pidä juoksemisesta, liität heräämisesti heti johonkin ikävään.

Muutos pysyy, kun sen on yhdistänyt johonkin mukavaan. Suunnitele aamusi jotain, jonka tekemistä rakastat. Kun aamun suunnitelmasi sisältävät jotain, jota odotat innoissasi, et ehkä sorru niin helposti torkkunappiin. Jos tavoitteesi ei kuulosta innostavalta, saat aikaisen heräämisen tuntumaan ainoastaan rangaistukselta.

6. Aivopese itsesi aamuihmiseksi

Tiesitkö, että vaikeudet nousta aikaisin aamulla johtuvat suurelta osin siitä, mitä itse ajattelet. Jos ajattelet koko ajan, ettet vain ole aamuihminen, on sellaiseksi hyvin vaikea tullakin. Muuta ajatus "en ole aamuihminen" ajatukseen "olen ihminen, joka herää aikaisin aamulla". Tämä auttaa paljon uuden tavan luomisessa.


Lue myös: 6 asiaa, jotka kannattaa tehdä jo ennen aamuyhdeksää

Lähde: Huffington Post

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat