Kuva: Fotolia

Stressaako? Apu löytyy vaatekaapistasi

26.12.2015 13:15 - Emma Ylistalo

Mieti tarkkaan mitä puet päällesi, kun sinulla on edessäsi stressaava päivä.

Stressiä vastaan taistelu ei välttämättä olekaan niin vaikeaa kuin saatamme luulla. Nimittäin aamuinen vaatevalintamme voi auttaa selättämään stressin. Kun edessäsi on jännittävä päivä, mieti ensin tilannetta, joka stressaa sinua. Tämän jälkeen muistele samanlaista tilannetta, joka meni hyvin. Jos esimerkiksi työpaikalla esityksen pitäminen jännittää, muistele kertaa, kun suoriuduit siitä hyvin. Mitä sinulla oli silloin päälläsi?

Psykologi Lawrence D. Rosenblumin mukaan tällä yhteydellä on intuitiivisesti erittäin suuri vaikutus siihen, kuinka aivomme toimivat. Jos sinulla siis on muisto hyvin sujuneesta työhaastattelusta tietty paita päällä, kannattaa käyttää samaa paitaa seuraavassakin haastattelussa.

Jos stressitasosi ovat olleet koholla lähiaikoina, kaiva kaapista lempifarkkusi tai villapaitasi - jotain, johon sinulla liittyy hyviä muistoja. Vai oletko hermostunut uuden työn aloittamisesta? Vaikka sinulla ei olisi täysin samoja vaatteita kuin aloittaessasi edellisessä työpaikassa, luo mahdollisimman samanlainen asu itsellesi.

Rosenblumin mukaan tiedämme enemmän aivojemme muutoksista tuntoaistin perusteella kuin minkään muun aistin. Suurin osa näistä vaikutuksista on kuitenkin sellaisia, joita emme välttämättä itse tiedosta. Nyt kun tiedämme tämän, voimme helposti tehdä olomme paremmaksi. Sillä vaikka vaatteet vaikuttavat siihen, kuinka muut ihmiset näkevät meidät, vaikuttavat ne myös paljon siihen, kuinka me itse tunnemme.


Lue myös: Uusi sovellus auttaa ajattelemaan positiivisemmin

Lähde: Glamour

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat