Kuva: Fotolia

Yksinkertaisin laihdutustapa keksittiin - naurettavan helppoa!

31.12.2015 17:15 - Senja Rapila

Tämän yksinkertaisempaa laihdutusvinkkiä on vaikea löytää.

Jos sinusta tuntuu siltä, että syöt aina liikaa esimerkiksi jälkiruokaa, on aika vaihtaa lusikka haarukkaan. Uudessa tutkimuksessa ilmenee, että ne ihmiset jotka syövät haarukalla, haluavat vähemmän ruokaa kuin ne, jotka syövät lusikalla. 

Tutkimuksessa osallistujat laitettiin syömään erilaisia ruokia, kuten suklaakakkua, joko haarukalla tai lusikalla. Jälkikäteen osallistujilta kysyttiin kuinka paljon kaloreita he uskoivat syöneensä, ja kuinka paljon he halusivat syödä lisää.

- Tutkimukset osoittavat että jos syöt samaa ruokaa lusikalla tai haarukalla, sillä on todella suuri vaikutus siihen, kuinka paljon syöt. Joissain tapauksissa onkin parempi vaihtaa lusikka haarukkaan, kuten jälkiruokia syödessä. Todennäköisyys on, että syöt silloin huomattavasti vähemmän, Etelä-Floridan yliopiston tutkija Dipayan Biswas kertoo.

Kun käytät haarukkaa, maistat kaikki maut paremmin. Tutkimuksen mukaan syömiesi kalorien määrä on myös todennäköisesti pienempi haarukalla syöden.

Aiemmissa tutkimuksissa on myös selvinnyt, että ruokailuvälineiden painolla on väliä. Jos syöt esimerkiksi jogurttia kertakäyttölusikalla, se maistuu paljon täyttävämmältä kuin silloin, jos syöt sitä normaalilla lusikalla.

Lue myös: Turvottaako vatsaasi joulun jälkeen? Helpoilla vinkeillä pääset eroon vaivasta

Lähde: Mirror

Kilpailut

Uusimmat