Kuva: Fotolia

Suuteleminen parantaa terveyttä - 5 hyvää syytä pussailla

10.01.2016 16:15 - Emma Ylistalo

Sen lisäksi, että suuteleminen on kivaa, pussaillessa myös kalorit kuluvat ja se tekee hyvää hampaillesi. 

Vaikka suutelemiseen harvoin tarvitsee sen kummempaa syytä, yhtenä hyvänä syynä voi pitää oman terveytensä vaalimista. Lue alta viisi tapaa, joilla pusuttelu parantaa terveyttäsi.

1. Suuteleminen on hyväksi hampaillesi

Vaikka märät pusut olisivat mielestäsi vähän ällöjä, ne ovat myös erittäin terveellisiä. Pussailu nimittäin kiihdyttää syljen tuotantoa, joka taas puolestaan voi poistaa haitallisia bakteereita hampailtamme. Se voi myös vähentää plakin muodostumista.

2. Se polttaa kaloreita

Kaloreita ei kulu samaa määrää kuin salilla, mutta pienikin määrä on parempi kuin ei mitään -eikö? Suuteleminen polttaa kahdesta kuuteen kaloria minuutissa.

3. Se voi tehostaa immuunijärjestelmääsi

Kukaan ei voi kieltää etteikö suudellessa basillit pääsisi liikkumaan suusta toiseen. Yksi erityinen pöpö, voi jopa olla vaarallinen raskaana oleville naisille. Tutkijat kuitenkin uskovat, että pussaileminen on oiva tapa lisätä tätä virusta naisilla pienissä määrin. Näin nainen kerää kehoonsa tarpeeksi vastustuskykyä ennen raskaaksi tulemista ja näin olleen ei myöskään tartuta kyseistä pöpöä lapseensa.

Jos kumppanisi on kipeä, kannattaa toki silloin pitää huulet erillään. Suudelman välityksellä nimittäin tarttuvat monet taudit.

4. Suuteleminen voi lievittää stressiä

Pusuttelun jälkeinen rento olo ei ole vain mielikuvitustasi. Eräs tutkimus nimittäin mittasi kiintymyshormoni oksitosiinin ja stressihormoni kortisolin erittymistä suutelutilanteessa. Sekä miehillä, että naisilla kortisolin tuotanto väheni, eli he rentoutuivat enemmän suudellessaan kuin esimerkiksi vain pitämällä toisiaan kädestä kiinni.

5. Se voi vähentää allergiaoireita

Jos nuhasi johtuu kausittaisesta allergiasta, eikä mistään tarttuvasta taudista, pussailu voi olla loistoidea. Japanilaistutkimus selvitti, että pariskunnilla, jotka suutelivat 30 minuuttia, oli vähemmän tiettyä aivastelua aiheuttavaa allergeeniä.


Lue myös: Tiesitkö tämän suutelemisesta? 8 yllättävää faktaa

Lähde: Huffington Post

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat