Kuva: Fotolia

Lisää luovuutta elämääsi - 4 helppoa tapaa

19.01.2016 21:45 - Emma Ylistalo

Muuttamalla muutaman tavan arjessasi parannat luovaa ajatteluasi ja saat enemmän aikaiseksi.

Tuntuuko sinusta, että päiväsi muistuttavat toisiaan? Käyt samoissa pakoissa, syöt samoja ruokia ja elät oravanpyörässä. Sen lisäksi, että tämä saattaa tehdä elämästäsi tylsää, se voi vaikuttaa myös tuotteliaisuuteesi. On paljon hankalampi saada uusia ideoita tai ajatella luovasti, jos olet juurtunut vanhoihin tapoihin.

Jos sinusta tuntuu, että olet kiinni vanhoissa tavoissasi, lue alta muutama keino, joilla karistat vanhat rutiinit ja lisäät luovuuttasi.

Tapa: Istut saman pöydän ääressä, samassa toimistossa, joka päivä.

Voi olla vaikeaa inspiroitua, jos tuijotat samaa seinää koko ajan.

Korjaa näin: Muuta ympäristöäsi hieman

Yritätkö saada uusia ideoita projektia varten? Mene kahvilaan muutamaksi tunniksi tai käy lounaalla työpaikan ulkopuolella. Mene kesällä mahdollisuuksien mukaan ulos istumaan, sillä luonnolle altistaminen parantaa keskittymistä.

Tapa: Katsot puhelintasi muutaman minuutin välein

Kun olet stressaantunut, saatat ajatella ratkaisun olevan se, ettet pidä taukoja. Oikeasti tämä tekee meistä enemmän stressaantuneita ja näin saamme aikaiseksi oikeasti paljon vähemmän.

Korjaa näin: Keskity ympärillä olevaan

Laita puhelin taskuun työmatkan ajaksi ja keskity sen vilkuilun sijasta ympärillä oleviin asioihin. Kuuntele ääniä, haistele tuoksuja ja katso värejä ympärilläsi. Jo muutaman minuutin käyttäminen tällaiseen antaa lisää energiaa ja inspiraatiota. Sen ei tarvitse olla pitkä tauko, mutta anna itsellesi päivittäin siihen sen verran aikaa, että siitä muodostuu tapa.

Tapa: Jätät menemättä tapahtumiin, joissa voi verkostoitua

Uusien ihmisten tapaaminen voi olla stressaavaa, mutta jos pysyttelemme vain omassa kuplassamme, ideamme voivat olla hyvin yksipuolisia.

Korjaa näin: Tee jotain mukavaa toiselle

Hyvä tapa olla ihmisten kanssa tekemisissä on auttaa muita. Yksinkertaiset ystävällisyyden teot voivat auttaa nostamaan mielialaasi. Kivojen asioiden tekeminen toisille voi johtaa positiivisten tunteiden nousuun ja auttaa vähentämään sosiaalisten tilanteiden välttelyä.

Tapa: Välttelet muutosta

Sen sijaan, että olisit tapojesi orja, kannattaa opetella arvostamaan inspiraation etsimistä.

Korjaa näin: Opettele, mikä inspiroi sinua

Kerää itseäsi inspiroivia lauseita ja kuvia yhteen. Kokoa niistä itsellesi taulu muistuttamaan sinua siitä, että joka ikinen päivä kannattaa inspiroitua.


Lue myös: 5 lausetta, joita sinun ei tule sanoa itsellesi

Lähde: Mind Body Green

Kilpailut

Uusimmat