Kuva: Fotolia

"Hän ei näe sinua tai ilmeitäsi" - 5 erikoista faktaa hammaslääkäreistä

08.02.2016 21:45 - Senja Rapila

Vaikka hammaslääkäri saattaisikin vaikuttaa maailman pelottavimmalta paikalta, on sinua vastassa pelkästään tavallisia ihmisiä.

Oletko joskus miettinyt, mistä hammaslääkärin erikoinen, kumimainen ominaistuoksu on peräisin? Mietityttääkö sinua joskus, salaileeko hammaslääkärisi sinulta jotain? Mitä kaikkia salaisuuksia hammaslääkärin toimisto todella sisältääkään? 

1. Siihen on hyvä syy, että he kyselevät sinulta kysymyksiä vaikka et pystyisikään vastaamaan niihin.

Kaikki tietävät sen hetken, kun suu on täynnä erilaisia pumpuleita ja puutikkuja, ja hammaslääkäri kysyy sinulta lemmikkisi nimeä. Tälle on hyvä selitys, eikä se tarkoita sitä, että sinun pitäisi todella alkaa vastailemaan näihin kysymyksiin.

Hammaslääkärin kysymykset ovat keino saada asiakas ajattelemaan jotain muuta toimenpiteen ajaksi. Jos asiakkaalla ei ole mitään muuta ajateltavaa kuin piikki suussa, he keskittyvät jokaiseen pieneen asiaan, mitä suussa tapahtuu.

Vaikka yrittäisitkin vastata hammaslääkärillesi ja suustasi tulee pelkkää siansaksaa, hammaslääkärit oppivat myös ajan kuluessa ymmärtämään asiakkaiden epämääräistä ölinää.

2. He eivät näe sinua tai ilmeitäsi.

Yksi syy siihen että hammaslääkärillä on assistentti jatkuvasti vierellään, on se, että hammaslääkäri ei näe asiakkaansa ilmeitä.

Hammaslääkäreillä on käytössään suurennuslasit, jotka suurentavat hampaan kaksi ja puolikertaiseksi. Näin assistentti puolestaan voi ilmoittaa hammaslääkärille, jos asiakkaan olo on kärsivä tai muuten epämukava.

3. Jos odotusaulassa on akvaario, se ei ole pelkkä koriste.

Jos olet joskus käynyt hammaslääkärissä jossa on akvaario, se ei ole siellä pelkästään kaunistukseksi. Akvaarion kalojen ja sen hiljaisen veden liplatuksen tarkoitus on lievittää stressiä asiakkaissa, jotka odottavat odotushuoneessa omaa vuoroaan.

4. Hammaslääkärin ominaistuoksulla on lähde: kumihanskat.

Jokainen tietää sen erikoisen tuoksun, mikä yhdistää jokaista hammaslääkäriä. Tämä tulee käytettävistä lateksihanskoista sekä fluorigeelistä, jota käytetään hampaiden puhdistamiseen.

5. He piilottavat asiakkailta tavaroita.

Kyllä, hammaslääkärit piilottelevat asiakkailtaan tiettyjä asioita, mutta se on vain jokaisen omaksi parhaaksi. Yleensä hammaslääkärin "työkalut" ovat piilossa jonkinlaisen peitteen alla, ettei niitä pääse kauhistelemaan etukäteen. Varsinkin neulat.

Lähde: Mental Floss

Lue myös: Mitä hammaslääkäri ei saa sanoa?

Lue myös: Hammaslääkärit listasivat ällöttävimmät asiat, joihin ovat työssään törmänneet

Lue myös: Estä hampaidesi reikiintyminen tehokkaasti - hammaslääkäri kertoo täsmävinkkinsä

Kilpailut

Uusimmat