Kuva: Fotolia

Laihduttamisesta tuli juuri hauskaa! Juo viiniä, syö suklaata ja juustoja, suosittelee professori

12.04.2016 20:22 - Senni Loikala

Ryppyotsainen laihduttaminen saa jäädä historiaan, sillä brittiläinen professori on kertonut paljon mukavampia tapoja karistaa kiloja.

Jos havittelet solakampaa vartaloa, on sinulla nyt aihetta ilon kiljahduksiin. The Independent uutisoi, että lontoolaisen yliopiston professori Tim Spector suosittelee sinua lisäämään suklaan, juustojen ja viinin määrää ruokavalioosi.

Spectorin mukaan monet epäonnistuvat laihduttamisessa sen vuoksi, etteivät he ole alkuunkaan tietoisia suolistossaan olevista mikrobeista. Kun kaloreita lasketaan tarkasti ja ruokavaliosta karsitaan kaikki epäterveellisyydet pois, suoliston mikrobikanta muuttuu liian yksipuoliseksi ja tämä saattaa johtaa laihduttamisen epäonnistumiseen - ainakin, mikäli professoria on uskominen.

Professori väittää, että hoikilla ja terveillä ihmisillä on muita monipuolisempi mikrobikanta suolistossaan. Sen vuoksi ruokavalion tulisi sisältää muutakin kuin puisevalta maistuvia terveyskeittoja, salaatteja ja porkkanoita.

Spectorin mukaan ihmisen kannattaa syödä riittävästi suklaata ja juustoja sekä juoda viiniä, koska niissä kaikissa on antioksidantteja. Ne puolestaan auttavat suolistossa olevia hyviä mikrobeja lisääntymään. Pitkällä tähtäimellä tämä saattaa auttaa sinua hoikistumisessa, koska suolistossasi on monipuolisempi bakteerikanta.

Professori kertoi riemastuttavista ruokailuvinkeistään painonpudottajille Oxfordin kirjallisuusfestivaaleilla. Näin ollen voit hyvällä omallatunnolla nauttia välillä suklaata, juustoja ja viiniä!

Lähde: The Independent

Lue myös: Heidi, 36, pudotti 25 kiloa puhtaalla ruoalla – katso huikeat ennen ja jälkeen -kuvat

Kilpailut

Uusimmat