Kännykkä saattaa aiheuttaa iho-ongelmasi - 4 helppoa ratkaisua

15.11.2014 16:15 - Eeva Rajala

Kännykän käyttö voi olla addiktoivaa, mutta kännykkä voi aiheuttaa myös ongelmia kasvojesi iholle.

Ihotautilääkäri Debra Jaliman muistuttaa Women's Health -lehden sivuilla, että kännykän pinta on täynnä bakteereita, eivätkä kaikki bakteerit ole näkyvää likaa. Kun laitat kännykän korvallesi ja poskellesi, ihosi ei pelkästään ole kosketuksissa bakteerien kanssa. Iho alkaa myös hikoilla ja joskus kuona jää jumiin ihohuokosiin, sillä ei pääse vapautumaan. Kännykän paine iholla saattaa siis saada aikaan esimerkiksi aknea. Jaliman antaa neljä vinkkiä, jos uskot iho-ongelmiesi taustalla olevan kännykän käyttö.

Hanki kännykkäkuulokkeet

Näin kännykkäsi ei ole aina kontaktissa kasvojen ihosi kanssa.

Puhdista kännykkäsi huolella

Kännykkä kannattaa puhdistaa päivittäin mikrokuituliinalla erityisesti silloin, jos akne vaivaa. Kännykkä kannattaa puhdistaa, vaikkei olisikaan näkyvää likaa.

Vältä painetta

Kännykkään puhuessasi vältä painamasta sitä voimakkaasti poskeasi vasten. Pidä sitä pienen matkan päässä poskestasi, jotta ihollesi ei tule turhaa painetta.

Puhdista myös ihosi

Puhdista ihosi sellaisilla tuotteilla, joissa on aknea vastaan taistelevia ainesosia. Hoivaa erityisesti niitä kasvon alueita - poskiasi ja leukaasi - jotka ovat kontaktissa kännykän kanssa.

Lähde: Women's Health

Kilpailut

Uusimmat