Skippaa syyspöpöt – vastustuskyky lähtee suolistosta

14.09.2015 08:50 - Eeva Rajala

Illat pimenevät ja kylmenevät. Nenä voi mennä tukkoon ja olo tulla flunssaiseksi. Vaivat voidaan kuitenkin ehkäistä helpoilla tavoilla. 

Flunssapöpöille ei tarvitse antautua, sillä omaa vastustuskykyä voi parantaa helposti. Monesti helppo ratkaisu löytyy sekä vitamiineista että tasapainoisesta ruokavaliosta.

Valkosipuli ja sipuli

Tutkimukset ovat osoittaneet, että valkosipuli voi auttaa infektioita vastaan taistelemisessa. Valkosipulin kerrotaan sisältävänä bakteereita ja sieni-infektioita vastustavia ainesosia. Sipulin suuri rikkipitoisuus auttaa immuunijärjestelmää ja poistaa kehosta epäpuhtauksia.

Maitohappobakteerit

Maitohappobakteerivalmisteiden nauttiminen kannattaa ottaa osaksi päivittäistä rutiinia. Niiden on monissa tutkimuksissa todettu tukevan vastustuskykyä ja tasapainottavan vatsan toimintaa. Lisäksi kun suolisto voi hyvin, myös vitamiinit ja kivennäisaineet imeytyvät paremmin. Päivittäisessä käytössä hyvänmakuinen, koko perheelle sopiva maitohappobakteerivalmiste on miellyttävä ja helppo käyttää.

Vitamiinit sekä kivennäis- ja hivenaineet

Aina ruokavaliosta ei saa tarvittavaa määrää vitamiineja. Varsinkin talviaikaa kannattaa pitää huolta muun muassa D-vitamiinin riittävyydestä. Myös sinkin saannista kannattaa pitää huolta, koska sillä voidaan välttää pitkäkestoiset flunssan oireet.

Inkivääri

Inkivääri on luonnon oma tulehduslääke, jonka kerrotaan toimiva antibiootin tavoin. Esimerkiksi inkivääriviipaleista voi tehdä hunajan kanssa toimivan kokonaisuuden, kun antaa 10 - 15 inkivääriviipaleen kiehua hiljalleen vedessä puolen tunnin ajan.

Joogakin parantaa ruoansulatusta

Liiallinen stressi ja stressin laukeaminen voivat aiheuttaa flunssan. Joogan on havaittu lievittävän stressiä. Lisäksi jotkut jooga-asennot eli asanat parantavat ruoansulatuksen toimintaa ja verenkiertoa.

Pese kädet huolellisesti

Kun käsiä pesee huolellisesti ja tarpeeksi usein, pöpöt eivät päädy niin helposti elimistöösi.

Lähteet: Women’s Health, Fit Tips 4 Life, Female First, Body+Soul, Ask Men, Rela

Kilpailut

Uusimmat