Kuva: Shutterstock

Älä pilaa ensivaikutelmaa itsestäsi, kun aloitat uudessa työssä - vältä yleinen virhe

29.03.2018 20:45 - Senja Rapila

Vaikka haluaisitkin tehdä vaikutuksen uusiin kollegoihisi, on tärkeä miettiä omaa käytöstään ensimmäisinä päivinä.

Uudessa työssä aloittaminen voi olla jännittävää kaikilla tavoin. Ensimmäinen ajatus monella kuitenkin on, että haluaa tehdä vaikutuksen uusiin työkavereihin hinnalla millä hyvänsä. Monet keskittyvätkin sen vuoksi ensimmäisten päivien aikana kertomaan hauskoja juttuja esimerkiksi arjestasi.

Asiantuntijat kuitenkin kertovat Independent-julkaisussa, että uusia työkavereitasi ei kiinnosta se, jos päätit aamulla onneksesi laittaa jalkaan kunnon kengät avokkaiden sijaan, kun ulkona alkoi sataa vettä. Työkavereille pitää antaa ensin tovi aikaa tutustua sinuun rauhassa.

Kerrotaan, että mikäli alat välittömästi töihin saapuessasi puhumaan arjestasi ja omista asioistasi, voivat uudet kollegat pitää sinua hyvin itsekeskeisenä, vaikka kyse olisikin vain siitä, että yrität viihdyttää heitä ja tehdä heihin vaikutuksen.

- Jotta voit tehdä työkavereihisi ja esimiehiisi vaikutuksen ja saada heidän kunnioituksensa ensimmäisenä päivänä, keskity heihin, älä itseesi, työvalmentaja Jason Sackett on kertonut.

Tämä tarkoittaa sitä, ettet keskity juttelemaan heille omista asioistasi, vaan mieluummin kyselet heistä asioita. Ole siis utelias ja tutustu ensimmäisenä siihen, millaisia ihmisiä kollegasi ovat. 

Lähde: Independent

Lue myös: Eikö töihin lähteminen huvita? 5 täsmävinkkiä motivaation uudelleen löytämiseksi

Lue myös: Tee itsestäsi muiden silmissä kiinnostavampi persoona - ota kultaiset neuvot talteen

Kilpailut

Uusimmat