Kuva: Shutterstock

Kymmenen pomotyyppiä listattiin - kuulostaako tutulta?

14.05.2018 17:15 - Katariina Auvinen

Esimiehellä on paljon vaikutusta siihen, kuinka hyvä työilmapiiri tiimissä on.

Esimies voi vaikuttaa työpaikkansa työilmapiiriin ratkaisevasti. Onneksi nykyisin tiedostetaan entistä enemmän se, että pelolla johtaminen ei ole enää avain menestykseen vaan monet yritykset ovat panostaneet työntekijöiden hyvinvointiin. 

Metro-julkaisu listasi kymmenen yleisintä pomotyyppiä, joihin olet voinut törmätä myös omalla työurallasi. Kuulostaako tutulta? 

1. Joka asiaan tarttuva pomo 

Tämän tyypin esimies on sellainen, joka haluaa tietää pienimmätkin asiat, joiden parissa olet työskennellyt. Välttämättä tällainen esimies ei halua tukea sinua tekemisissäsi, sen sijaan hän haluaa kontrolloida kaikkea mitä teet. 

2. Tietämätön pomo

Jos olet joskus miettinyt, miten ihmeessä esimiehesi on saanut työpaikan, tämä on se pomo.Tietämätön pomo -tyyppi on esimies, joka ei osaa pitää lankojaan käsissään. Suurimmaksi osaksi tämä johtuu siitä, että hänellä itsellään ei ole myöskään mitään tietoa siitä, millaisten yhteisten asioiden eteen tiimi työskentelee. 

3. Aina myöhässä oleva pomo 

Tällä esimiehellä on taipumus saapua myöhässä kokouksiin ja työpaikalle. Yleensä työntekijät eivät edes näe häntä työpäivän aikana. Hänellä tuntuu olevan aina kiire, eikä asiaa helpota se, että tällaista pomoa on vaikea lähestyä, olipa kyse niin työasioista kuin henkilökohtaisista. 

4. Sopimaton pomo

Valitettavasti näitä vielä löytyy. Tällainen esimies saattaa heittää härskejä vitsejä, jonka jälkeen hän olettaa kaikkien nauravan niille yhtä makeasti kuin hän. Tällainen esimies saattaa myös kertoa hyvin suorasanaisesti, mitään sensuroimatta, kuinka huonoja hänen työntekijänsä on kokouksissa. Hän ei näe mitään pahaa työntekijöidensä edessä kiroilemisessa. 

5. Tunteellinen pomo 

Jos tällaisella esimiehellä on huono päivä, kaikki muutkin saavat sen tietää. Vastaavasti, jos esimies on äärettömän hyvällä tuulella, hän olettaa muidenkin olevan. Tällainen esimies ei osaa pitää tunteitaan kurissa. Monesti tällaiset tunnemyrskyt saavat aikaan sen, että työntekijät joutuvat olemaan koko ajan varpaillaan, koska he eivät tiedä, mikä saattaa suututtaa heidän esimiehensä. 

6. Ahdisteleva pomo 

Seksuaalista häirintää ei todellakaan tarvitse sietää. Jos esimiehesi ehdottelee sopimattomia, koskettelee tai lähentelee, ota yhteyttä luottamusmieheenne.

7. Kiusaa tekevä pomo 

Tällainen esimies nauttii siitä, että hän saa kyykyttää työntekijöitään. Mielellään tällainen esimies ilmoittaa työntekijän vääryydet myös muiden tiimiläisten edessä, jotta kukaan ei tekisi enää samoin. 

8. Kannustava pomo

Tällainen esimies tekee kaikkensa tiiminsä eteen ja tuo heidän menestystään myös muiden tietoon. Tsemppaava ja palkitseva esimies, jonka alaisuudessa on mukava työskennellä. 

9. 24/7 työskentelevä pomo 

Nykyisin monella alalla työajat eivät ole niin tiettyihin aikoihin sidottuja, mutta tällainen esimies on koko ajan valmiina tekemään työhommia. Usein häneltä hämärtyy itseltään se raja, milloin työntekijälle soittaminen on ok. Joskus tällainen esimies kilauttaa alaiselleen tämän ollessa lomalla tai viikonloppuna, kertoakseen työasioita. 

10. Aito pomo

Joskus tuntuu, että tämä on se harvinaisin tyyppi. Tämä esimies on aidosti kiinnostunut omasta tiimistään sekä työntekijöiden hyvinvoinnista. 

Lue myös: 15 työntekijän ominaisuutta, jotka tekevät pomoon vaikutuksen - ota haltuun

Lähde: Metro 

Kilpailut

Uusimmat