Kuva: Shutterstock

Teetkö töitä etänä? 3 tehokasta keinoa keskittyä kotona työskennellessä

03.03.2019 20:15 - Karoliina Kotala

Etätyöt ovat mukavaa vaihtelua, mutta toisinaan keskittyminen voi olla haastavaa.

Nykypäivänä monessa työpaikassa on mahdollisuus tehdä ajoittaisia etätyöpäiviä ja osa työskentelee jatkuvasti kotoa käsin. Etätyöskentelyyn liittyy paljon hyviä puolia, kuten muun muassa työmatkoista säästyvä aika, mutta yksi haaste monelle on saada fokus pysymään vain työnteossa.

Alla muutama vinkki, joista voi olla apua:

Luo työtila, jossa viihdyt

Vaikka sängyssä makoillessa olisikin helppo vastata sähköpostiviesteihin, ei se pitkällä tähtäimellä ole kannattavaa, varsinkaan keholle. Luo siis työskentelypiste, jossa on miellyttävä työskennellä; mukava tuoli, sopivan korkuinen pöytä ja aseta tietokoneen sekä puhelimen laturit valmiiksi paikoilleen.

Päätä aika muulle työskentelylle

Kotona työskennellessä on vaara, että työnteon lomassa harhailee viikkaamaan pyykkejä tai pyyhkimään pölyjä. Päätä siis etukäteen tietty kellonaika, jolloin saat vaikkapa tunnin ajan keskittyä kodintöihin ja sen jälkeen palaa taas työasioiden äärelle.

Pidä taukoja, mutta pysy aikataulussa

Yksi paras puoli kotona työskentelyssä on se, että sinulla on vapaus luoda aivan oma aikataulusi. Senpä vuoksi olisikin hyvä olla jonkinlainen suunnitelma ja aikataulu työpäivälle. Älä siis käytä työntekoon kotona koko päivää, vaan aloita työt heti aamulla, pidä tarvittaessa tauko ja jatka heti töitä, jotta voit jättää työasiat sivuun illaksi. Sovi tarvittaessa tarkka kellonaika, jolloin lopetat työskentelyn.

Lähde: Barefootblond.fi

Lue myös: Tuntuuko työ vievän kaiken ajan? 3 ohjetta, joista on syytä pitää kiinni

Kilpailut

Uusimmat