Kuva: Shutterstock

Tarkista verokorttisi heti - lähes miljoonaa suomalaista voi odottaa ikävä yllätys

26.08.2021 13:45 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Verohallinto kertoo tiedotteessaan, että 970 000 palkansaajalla tuloraja on ylittymässä.

Verohallinto haluaa muistuttaa suomalaisia verokortin tarkistamisesta, sillä lähes miljoonalle henkilölle on tulossa ikävä yllätys.

970 000 palkansaajan verokortin tuloraja on nimittäin ylittymässä tänä vuonna, jos he tienaavat yhtä paljon kuin tammi-heinäkuussa.

-  Esimerkiksi 37 500 euroa vuodessa tienaavalla kirkkoon kuuluvalla helsinkiläisellä perusveroprosentti on 17 % ja lisäveroprosentti 38,5 %. Jos tuloraja ylittyy marraskuussa ja joulukuussa tienaa 3000 euroa yli tulorajan, jää joulukuun palkasta käteen noin 645 euroa marraskuuta vähemmän, ylitarkastaja Päivi Ylitalo Verohallinnosta kertoo tuoreessa tiedotteessa.

Jos muutosverokortin tekee nyt, voidaan mahdolliset muutokset ottaa huomioon jo heti syyskuusta lähtien, riippuen tietenkin työnantajasta.

- Paras tilanne palkansaajalle on, että verokortin tuloraja on mahdollisimman lähellä todellisia tuloja. Silloin henkilön ei tarvitse myöskään jäädä odottelemaan tänä vuonna liikaa maksettuja veroja ensi vuoden veronpalautuspäiviin asti, Ylitalo jatkaa.

Verokortin voi muuttaa OmaVero-palvelusta.

Lue myös: Tuhannet suomalaiset vaarassa menettää rahansa: Varo salakavalaa sähköpostihuijausta!

Lue myös: Saatko veronpalautuksia? Viisi matkakohdetta, joihin suunnata

Lähde: Verohallinto

Kilpailut

Uusimmat