Kuva: AOP

Patrik Laine toipui leikkauksesta - NHL-valmentaja vertaa Eric Staaliin

31.08.2016 19:00 - Mikko Räsänen

Winnipeg Jetsin valmentaja Paul Maurice kertoo, että Patrik Laine on ollut jo jonkin aikaa täydessä kunnossa kesäisen polvileikkauksen jälkeen.

Suomalaiset kiekkofanit saivat Winnipegistä iloisia uutisia. Winnipeg Jetsin päävalmentaja Paul Maurice nimittäin kertoo, että joukkueen superlupaus Patrik Laine on täydessä kunnossa. Laineella oli pieni polvivamma, joka leikattiin kesällä ja esti hänen osallistumisensa nuorten pelaajien leirille heinäkuussa. 

- Hänet jätettiin pois leiriltä vain varotoimenpiteenä. Nyt hän treenaa täysillä ja on tehnyt niin jo jonkin aikaa, Maurice kertoo NHL.com-sivuston haastattelussa.

Maurice odottaa Laineen nousevan nopeasti esiin myös maailman kovimmassa kiekkoliigassa. Ensimmäinen haaste Laineelle tulee olemaan Jetsin harjoitusleiri ja 17. syyskuuta alkava kahdeksan joukkueen turnaus, mihin Jets osallistuu.

- Hänelle tullaan varmasti antamaan mahdollisuus loistaa, Maurice lupaa ja vertaa tilannetta siihen, kun Eric Staal tuli aikanaan NHL:ään nuorena lupauksena Carolina Hurricanesin kokoonpanoon, jota Maurice tuolloin valmensi.

- Hänkin oli draftin kakkosvaraus. Harjoitusleirillä ja runkosarjan ensimmäisellä puoliskolla pystyi näkemään, mitä Eric haluaa tehdä ja mitä hän tulee tekemään. Oli vain ajan kysymys, milloin pystyy siihen.

Staal teki tulokaskaudellaan 31 pistettä, mutta teki jo toisella NHL-kaudellaan 100 pistettä, mikä on yhä hänen yhden kauden piste-ennätyksensä. Laineelta odotetaan luonnollisesti NHL:ssäkin maaleja, sillä hän on aina ollut luontainen maalintekijä.

- Patrik tulee tekemään samoja asioita, mitä hän on aina pystynyt tekemään, Maurice sanoo luottavaisena. 

- En tiedä, miten kauan se tulee viemään, mutta hän tulee saamaan mahdollisuutensa. Meillä on suunnitelma siitä, mitä haluamme olla jääkiekkojoukkueena ja hän sopii siihen suunnitelmaan, Maurice sanoo ja on varautunut siihen, että nuoren pelaajan tiellä tulee olemaan töyssyjäkin.

- Nuoruudesta johtuvia virheitä on varmasti luvassa, mutta hän on poikkeuksellinen lahjakkuus, enkä olisi yllättynyt, vaikka jo nyt iskemään tehoja.

Winnipeg Jets -valmentaja Paul Maurice lupaa, että hänellä riittää kärsivällisyyttä, vaikka Laineen tulokaskaudesta tulisi vaikea. (kuva: AOP)

Laineen onni saattaa olla nimenomaan se, että hän on laituri eikä esimerkiksi keskushyökkääjä. Sentterinä hän joutuisi illasta toiseenaloittamaan maailman parhaita aloittajia vastaan ja kantamaan suurempaa vastuuta myös kahden suunnan pelistä kuin laitahyökkääjänä. 

- Kaikista eri pelipaikoista nimenomaan laiturin tontti on kaikkein anteeksiantavin, Maurice korostaa.

Uudella valmentajalla mietittynä Laineelle jo ensimmäinen haaste NHL:ssä. Maurice haluaa Laineen tutustuvan uusiin joukkuekavereihinsa.

- Pelilliset asiat tulevat ajallaan, mutta muutkin asiat ovat tärkeitä.

- Olen valmentanut monia hyviä nuoria pelaajia. Olen valmentanut pelaajaa, joka voitti Vuoden tulokkaan -palkinnon (Carolinan Jeff Skinner kaudella 2010-11) ja olen nähnyt, miten heillä kaikilla oli kauden aikana ylä- ja alamäkiä. Joten jo Lainella on huikean hyvät kaksi viikkoa, en vielä innostu siitä liikaa. Jos hän ei näytä hyvältä ensimmäisinä viikkoina, en aio huolestua tippaakaan. 

- Tänä vuonna hänen tehtävänsä on sopeutua liigaan, tulla NHL-pelaajaksi ja solmia ystävyyssuhteita, jotka kestävät loppuelämän. Joukkueessa on monia nuoria pelaajia, jotka eivät ole paljon vanhempia kuin Patrik. 

- Haluamme, että Patrik, Mark (Scheifele), Blake (Wheeler), Dustin (Byfuglien) ja nuo nuoret pelaajat alkavat muodostaa sellaisia siteitä, joita mestarijoukkueiden pelaajilla on, Maurice sanoo.

Laineen tulevat joukkuetoverit odottavat jo innolla suurlupauksen saapumista.

- Olemme kaikki nähneet hänen taitonsa ja sen, mitä hän voi tuoda, Blake Wheeler kertoi Winnipeg Sunille. 

- Hän tuo innostusta meille ja koko kaupungille. Mutta täytyy muistaa, että hän on vasta 18-vuotias, eikä ole pelannut vielä peliäkään NHL:ssä. Häneen ei saa kohdistaa liian suuria paineita ja kasata hänen harteilleen sellaisia odotuksia, mitä kukaan ei voi täyttää. Mutta hänestä tulee valtavan tärkeä pala tätä organisaatiota, kunhan hän kehittyy siksi pelaajaksi, joka hänestä on tulossa, Wheeler kehuu.

Lue myös: NHL-pomo: Patrik Laine paras sitten Teemu Selänteen!

Kilpailut

Uusimmat