Kuva: YouTube

UFC-pomot ihastuivat suomalaisen tyrmääjään - kaikki puhuvat "Matrix-potkusta"

27.03.2017 12:00 - Mikko Räsänen

Marc Diakiese tarvitsi vain 30 sekuntia Teemu Packalénin tyrmäämiseen.

Viikko sitten Lontoon UFC-illassa suomalaisen Teemu Packalénin kamppailu päättyi tappioon vain 30 sekunnissa, kun vastustaja Marc Diakiese jysäytti sellaisen iskun suomalaisen leukaan, että hän päätyi ottamaan lukua.

Tuon kamppailun jälkeen Diakiese on ollut UFC-piirien puheenaihe, mutta ei vain tyrmäysiskunsa takia vaan siksi, mitä tapahtui sitä ennen. Diakiese nimittäin aloitti ottelun kahdella omaperäisellä kierrepotkulla, jotka Packalén sai väistettyä vain vaivoin. Jos potkut olisivat osuneet suomalaisen päähän, olisi kamppailu saattanut loppua vielä nyt nähtyäkin nopeammin. 

Katso video potkusta alta.

Brittilehti Metro paljastaa, että UFC-pomot ovat innoissaan Diekiesestä nimenomaan noiden näyttävien potkujen takia. Diekiese sai jo kamppailustaan "illan paras suoritus" -tittelin ja 50 000 dollarin bonuksen. Diakiese paljasti Metrolle, että UFC-johto oli ilmoittanut haluavansa nähdä vastaavia otteita myös jatkossa.

- Sean Shelby (UFC matchmaker) kävi tapaamassa minua. Minusta tuntuu, että häntä kiehtoi juuri se potku, jota hän kutsu Matrix-potkuksi, koska hän vain kyseli minulta potkuista. 

Potkun tarina on myös erikoinen. Ennen Packalénin kohtaamista Diakiese treenasi kaksi kuukautta USA:ssa todella intensiivisesti. Hän oppi uuden potkun aivan ottelun alla.

- Totta puhuen opin sen ottelua edeltävänä sunnuntaina. En edes tiedä, mikä liike se oikein on. Minulle tuli vain tunne, että se voisi toimia, joten aloin opetella pari päivää aiemmin, Diekiese kertoo.

Diekiese uskalsi kokeilla erikoista uutta liikettä, koska hän oli niin vakuuttunut, että tulee voittamaan kamppailun.

- Luotin siihen, että tulen voittamaan, koska olin treenanut niin kovien tyyppien kanssa. Tiesin, ettei Teemu ole missään nimessä heidän tasollaan. Minulle ottelussa oli kyse vain siitä, että olen itsevarma ja teen hyvän suorituksen.

Lue myös: Mikä on kivuliain ottelumuistosi, vapaaottelija Anton Kuivanen?

Lähde: Metro

Kilpailut

Uusimmat