Skandaali ravistaa sumopainia - suurmestari mursi painijan kallon oluttuopilla

16.11.2017 20:30 - Sami Ikonen

Uhri joutui tapauksen johdosta viideksi päiväksi sairaalaan.

Japanilaisessa perinneurheilussa sumopainissa todistettiin järkyttävä tapahtuma viime kuussa. Lajin yhdeksänkertainen mestari mongolialainen painija Harumafuji, 33, oli lyönyt toista kilpailijaa Takanoiwaa oluttuopilla päähän. Japanilaismedian mukaan kaksikko vietti muiden mongolialaisten painijoiden kanssa iltaa ravintolassa, kun välikohtaus tapahtui.

Takanoiwa kiidätettiin tapauksen johdosta sairaalaan. Harumafujin isku oli murtanut uhrin kallon, ja hän oli saanut myös aivotärähdyksen. Mies joutui viettämään viisi päivää sairaalassa.

Suurmestarin arvonimen omaava Harumafuji ei ole suoraan pyytänyt anteeksi Takanoiwalta eikä ole kommentoinut välikohtausta tarkemmin.

- Pahoittelen kaikkea vaivaa, mitä Takanoiwan loukkaantumisesta on syntynyt hänen mestarilleen, ammattisumoliitolle ja omalle mestarilleni, Harumafuji kertoi.

Sumopainin suurmestari eli yokozuna Harumafuji on suljettu vuoden viimeisistä kisoista skandaalin takia.

Sumopainin tarkoituksena on kaataa tai työntää vastustaja ulos kehästä. Sen piirteisiin kuuluu äärettömän suuri kunnioitus vastustajaa kohtaan. Esimerkiksi voitetun tai hävityn ottelun jälkeen painija ei saa tuoda tunteitaan esille millään tavoin. Lajipiireissä on myös todella tiukka hierarkia.

Lue myös: Shaun Murphy on mestarien mestari - snooker-finaalista syntyi trilleri!

Lue myös: Roger Federer katuu vain yhtä asiaa tennisurallaan

Lähde: BBC

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat