Roger Federer katuu vain yhtä asiaa tennisurallaan

06.11.2017 12:00 - Sami Ikonen

Sveitsiläinen päättää kautensa ranking-kakkosena

Tennislegenda Roger Federer on tehnyt mittavan tennisuran. 36-vuotias sveitsiläinen on voittanut neljä Wimbledonia ja 19 Grand Slam -turnausta. Hän on tällä hetkellä toisena tenniksen rankingissa. Pelaaja pitää hallussaan maailmanennätystä perättäisistä viikoissa maailman ykkösenä. Vuosina 2004-2008 hän piti ykkössijaa 237 viikkoa putkeen.

Nyt Federer on paljastanut mitä hän katuu eniten tennisuransa ajalta. Baselissa syntynyt tennispelaaja ei ole ehtinyt seuraamaan tarpeeksi suosikkijoukkueensa FC Baselin jalkapallo-otteluita. Pelaajan kalenterista on harvoin löytynyt aikaa paneutua kotikaupungin joukkueen edesottamuksiin.

Hänelle jalkapallo on sydäntä lähellä, sillä nuoruusvuosinaan häntä pidettiin erittäin lahjakkaana pallon potkaisijana. Nuori Federer päätti teininä valita lupaavan jalkapallouran sijaan tenniksen.

- Pitää tehdä uhrauksia, jos haluaa tehdä tenniksestä ammatin, Federer kertoi.

- Kun urani tenniksen pelaajana päättyy kaikki muuttuu. Minulla on nyt asunto Baselin keskustassa.

Lajivalintaansa sveitsiläinen tuskin katuu. Hän on kaikkien aikojen eniten tienannein tenniksen pelaaja. Turnauspalkkiot ja sponsorisopimukset tuovat pelaajalle kymmeniä miljoonia euroja vuosittain.

Lue myös: Tennistähti suuttui ja luovutti ottelun - yleisö buuasi

Lue myös: Virtsaa aamupalaksi, mustekaloja jäälle - urheilumaailman kummallisimmat tavat listattiin

Lue myös: Kotimainen pokeriammattilainen luotti Federeriin sadoilla tuhansilla euroilla

Lähde: Express 

Kilpailut

Uusimmat