Kuva: AOP

Minja Korhonen, 17, valittiin Euroopan parhaaksi nuoreksi urheilijaksi

07.06.2024 17:15 - Sanni Seppä / sanni.seppa@bauermedia.fi

- Olen palkinnosta iloisesti yllättynyt, Korhonen kertoo Suomen Olympiakomitealle.

Yhdistetyn urheilija Minja Korhonen, 17, on valittu Euroopan parhaaksi nuoreksi urheilijaksi Euroopan olympiakomiteoiden vuosikokouksessa Bukarestissa. Eurooppalaisten olympiakomiteoiden edustajat äänestivät Korhosen Piotr Nurowski –palkinnon voittajaksi viiden finalistin joukosta. 

Palkinto jaetaan 14-18-vuotiaalle urheilijalle, joka on menestynyt lajissaan, sekä edistänyt olympia-arvoja kilpailuissa ja niiden ulkopuolella. Korhonen on ensimmäinen suomalainen urheilija, joka on voittanut Piotr Nurowski -palkinnon. Palkintoraha on 15 000 euroa ja se jaetaan erikseen kesä- ja talvilajeille.

– Otan palkinnon vastaan kaikkien yhdistetyn naisten puolesta. Yhdistetty on naisten puolella nuori laji ja yhdessä olemme olleet rakentamassa kansainvälisestä arvostusta. Uskon naisten yhdistetyn nousevan talviolympialaisiin tulevaisuudessa. Olen palkinnosta iloisesti yllättynyt, Korhonen kertoo Suomen Olympiakomitean tiedotteessa. 

– Olen ylpeä suomalainen tänään. Minja on upea paitsi urheilijana, myös roolimallina. Hän uskaltaa nostaa asioita esille, ja tekee sen positiivisesti. Hän edustaa ylpeästi lajiaan yhdistettyä, ja luo samalla mitä parhainta suomikuvaa energisyydellään ja ystävällisyydellään. Tänään Minja säteili lavalla ja vahvat urheilusuoritukset taustalla siivittävät hänet voittoon, kommentoi puolestaan Suomen Olympiakomitean puheenjohtaja Jan Vapaavuori

Korhonen on voittanut kultaa nuoren MM-kisoissa, sekä kaksi kultamitalia nuorten olympialaisissa.

Korhonen on ensimmäinen suomalainen, joka on voittanut Piotr Nurowski -palkinnon. (kuva: AOP/Kimmo Brandt)

Lue myös: Suomalaisten suosikkiurheilija on valittu

Lue myös: Siilit joutuvat taas ruohonleikkureiden silpomiksi - näin suojelet siilejä pihamaallasi

Lue myös: Kehon antamat varoitusmerkit, joita ei tule ohittaa kuumalla säällä treenatessa

Lähde: Suomen Olympiakomitea

Kilpailut

Uusimmat