Kuva: SplashNews

Afrikkalaisperhe haluaa Madonnan tyttären takaisin: Meillä oli sopimus

02.05.2016 12:45 - Joose Koskiranta

Juuri kun välit Rocco-poikaan ovat parantuneet, poptähteä uhkaa uusi perhetragedia.

Madonnan Mercy-tyttären biologinen perhe haluaa hänet takaisin Malawiin. Daily Mailin haastattelun mukaan Madonna ylipuhui heidät antamaan pienen lapsensa poptähdelle vuonna 2009.

- Jos olisin tiennyt, ettemme enää ikinä näkisi Mercyä, en olisi ikinä hyväksynyt adoptiota, sanoo tytön biologinen isoisä Saxon Maunde.

Nyt kymmenenvuotias Mercy asuu New Yorkissa Madonnan ja perheen toisen adoptiolapsen, Davidin kanssa.

Biologinen perhe ja Madonna tekivät sopimuksen Mercyn tulevaisuudesta vuonna 2009. Heillä on kuitenkin erimielisyyksiä, mitä sopimus piti sisällään.

- Sopimus oli, että Mercyä autettaisiin Yhdysvalloissa ja sen jälkeen hän palaisi takaisin Malawiin, kertoo Agatha Molander, Mercyn edesmenneen biologisen äidin, Mwandidan, paras ystävä.

Mercyn biologinen äiti menehtyi vain kahdeksan päivää tyttärensä syntymän jälkeen. Sen jälkeen vauva vietiin orpokotiin, sillä hänen muu perheensä ei voinut huolehtia hänestä.

Mercyllä ja Davidilla on juuria Malawissa. (kuva: SplashNews)

Vaikeuksia alusta asti

Seitsemän vuotta sitten Madonna löysi tulevan tyttärensä orpokodista vieraillessaan maassa.

Adoptioprosessi on alusta asti tuottanut harmaita hiuksia. Malawin valtion mukaan Madonnan kuului olla maan kansalainen vähintään puolitoista vuotta, ennen kuin adoptio olisi mahdollista suorittaa.

Madonna kuitenkin voitti oikeustaistelun Mercyn isän ja isoisän avustuksella.

Vaikka Mercy näyttää viihtyvän meren toisella puolella, on hänen biologinen perheensä kuitenkin sitä mieltä, että hän kuuluu Afrikkaan.

- On mahdotonta kuvailla, kuinka paljon perhe rakastaa häntä, sanoo Agatha Molander.

- Tiedän myös, kuinka kovasti Mwandida olisi halunnut tyttärensä kasvaa omassa maassaan, hän jatkaa.

100 kilometriä Mercyn syntymäpaikasta asuva isoäiti Lucy Chekechiwa kertoo, että hän ikävöi lapsenlapseansa joka päivä. Hän oli koko ajan adoptiota vastaan, mutta ei loppujen lopuksi voinut tehdä asialle mitään.

Välit poikki Rocco-pojan kanssa?

Madonna palasti takaisin Yhdysvaltoihin vierailtuaan viime viikolla nopeasti Englannissa. Matkan aikana hän korjasi välejänsä Rocco-poikansa kanssa.

Kotiutumisensa jälkeen 57-vuotias poptähti hylkäsi kaikki Mercyn adoptioon liittyvät huijausväitteet tiedottajansa kautta.

Tiedottaja painotti, että Madonna ja Mercy vierailevat biologisen perheen luona vuosittain juuri sen takia, ettei tytär menettäisi yhteyttä juuriinsa.

Agatha Molander sanoo kuitenkin, että Madonnan on pakko laatia uusi sopimus biologisen perheen kanssa.

- Muuten asiat voivat mennä todella hankaliksi. Pahiten se vaikuttaa pieneen Mercyyn, joka on tällä hetkellä kahden maailman välissä, Molander kertoo.

Lue myös: Tänään tv:ssä: kauhun klassikko

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat