Kuva: Aop

Euroviisukommentaattori Mikko Silvennoinen: ”Noloa, etteivät merkittävät suomalaisartistit lähde kisaan”

13.05.2016 10:45 - Tarja Vilén

Miten Suomi menestyisi taas Euroviisuissa? Novan juontajat Minna Kuukka ja Aki Linnanahde jututtivat euroviisukommentaattori Mikko Silvennoista.

Ensimmäistä kertaa Ylellä Euroviisuja kommentoiva Mikko Silvennoinen oli Novan aamulähetyksen haastattelussa.

Mikko Silvennoinen, menikö kaikki niin kuin piti eilisessä semifinaalissa?

- Muutama yllätys oli. Minut yllätti Georgian ja Puolan meno finaaliin. Norjan tippuminen taas harmittaa. Kyllä sen huomaa, että esiintymisjärjestyksellä on väliä. Norja joutui lavalle heti Ukrainan jälkeen, joka oli ihan henkeäsalpaava. Vaikka Agneta oli tosi hyvä se ei vaan riittänyt, Silvennoinen pohtii.

Silvennoinen uskoo, että lauantain finaalissa suomalaiset äänestävät taas lähinaapureita, kuten Euroviisuissa usein on tapana.

- Venäjän biisi on vaan niin hyvä. Ja onhan se meidän naapuri. Suomalaiset antavat varmasti pisteitä Ruotsille ja Venäjälle. Näin ainakin oletan suomalaisten äänestävän.

Miten Suomi menestyisi?

Lauantain finaalissa nähdään semifinaaleista jatkoon päässeiden maiden lisäksi viisi suurinta Euroviisujen rahoittajamaata, eli Iso-Britannia, Espanja, Italia, Saksa ja Ranska, sekä viisujen viime vuoden voittajamaa Ruotsi. Pohjoismaista finaalissa nähdään ainoastaan Ruotsi, sillä Norja, Suomi, Tanska tai Islanti tippuivat kaikki semifinaaleissa.

Silvennoisen mielestä, Suomi voisi menestyä paremmin, jos Euroviisut nähtäisiin enemmän vientiprojektina.

- Asiaan tulisi suhtautua leikkisällä intohimolla. Ja on yksi asia, joka pitää tehdä, ja johon jokainen fani voi vaikuttaa. Aletaan painostaa niitä suomalaisia artisteja, jotka haluamme mukaan. Onhan se noloa, että Suomen isoimmat ja merkittävimmät artistit eivät uskalla lähteä mukaan karsintoihin. Kyse on puhtaasti rohkeudesta, Silvennoinen sanoo tiukasti.

Lue myös: Kolumni: Suomeen euroviisuvero - tuotoilla ostetaan huippuartisti edustamaan Suomea

Minna Kuukka ja Aki Linnanahde äänessä Novalla arkisin klo 6-10.

Lue lisää aiheesta euroviisut

Euroviisut julkaisi painokkaan tiedotteen: "Täysin epäreilua" Suomen paikka Euroviisujen semifinaalissa julkistettiin Israelin viisukappaleen sanat menivät uusiksi - saa osallistua Euroviisuihin Katso kaikki

Kilpailut

Uusimmat