Kuva: AOP

Jenkkiräppäriltä kielletään pääsy Isoon-Britanniaan? Syynä rasistiset twiitit Zayn Malikille

13.05.2016 17:45 - Iiro Myllymäki

Azealia Banksin loukkaavilla twiiteillä brittipopparille saattaa olla kauaskantoiset seuraukset.

Amerikkalaisräppäri Azealia Banks, 24, hyökkäsi toissa päivänä brittiläistä pop-tähteä Zayn Malikia, 23, vastaan Twitterissä rajuin sanankääntein. Nyt Ison-Britannian viranomaiset tutkivat, ovatko loukkaavat twiitit tarpeeksi raskauttava syy kieltää räppärin pääsy maahan kokonaan.

Kaikki alkoi siitä, kun Banks väitti Malikin uuden Like I Would -musiikkivideon muistuttavan liikaa tämän omaa aiempaa musiikkivideota. Aiemmin One Direction -yhtyeessä vaikuttanut Malik vastasi räppärin syytöksiin sanomalla, että häntä ”ei kiinnosta”. Mies ei maininnut vastauksessaan suoraan Banksia, sillä hänen mukaansa hän ei ole sen arvoinen. Tästä Banks suivaantui pahemman kerran.

"Karvainen currylta tuoksuva narttu"

Myöhemmin poistamissaan twiiteissä Banks muun muassa kutsui Malikia ”karvaiseksi currylta tuoksuvaksi nartuksi” ja ”hintiksi”. Nyt koko Banksin Twitter-tili on jäädytetty. Alta näkee muutaman kuvankaappauksen Banksin twiiteistä:

Ennen tilinsä jäädyttämistä Banks ehti vielä selitellä tekojaan Twitterissä.

”Sanoin mitä sanoin Zaynille, koska olin vihainen. Hän vaikutti siltä kuin olisi liian hyvä mainitakseen minut, mutta ei kuitenkaan liian hyvä ollakseen kopioimatta luovuuttani. Minun täytyi muistuttaa hänelle, että olemme samassa veneessä tällä alalla ja värillisinä ihmisinä. Muistutin häntä siitä, että mitä tahansa hän itsestään ajatteleekin, maailma silti näkee hänet ’toisena’, kuten minutkin”, Banks kirjoittaa.

Maahanmuutosta, turvallisuudesta, laista ja järjestyksestä vastaava Ison-Britannian hallituksen ministeriö Home Office tutkii nyt Banksin tekoja ja punnitsee mahdollisia seurauksia.

”Isoon-Britanniaan tuleminen on etuoikeus, ja tänne tulevien on jaettava yhteiset arvomme. Meillä on mahdollisuus kieltää ihmisen tänne tuleminen, jos koemme, että hänen oleilunsa Isossa-Britanniassa ei edistä yleistä hyvää”, Home Office kirjoittaa tiedotteessaan NME-sivustolle.

Lue myös: Naisräppäri paljastaa: Haluan petipuuhiin presidentin kanssa

Lähteet: NME, Refinery29

Kilpailut

Uusimmat