Tuore äiti Elina Kottonen: "Lauri oli synnytyksessä todella suuressa roolissa"

17.06.2016 08:30 - Reija Saarinen

Kottosen mukaan perhe pääsee kotiutumaan jo tänään.

Lauri ja Elina Kottosen perheeseen syntyi eilen odotettu pieni prinsessa. Radio Novan aamun Aki ja Minna soittivat aamutuimaan tuoreelle äidille, joka herkistyi jo työtovereiden äänen kuultuaan.

- Olen vissiin vähän herkillä, kun alkoi heti itkettämään tuo Akinkin ääni, Kottonen naurahtaa.

Kottosen mukaan synnytys oli pitkä, mutta kaiken kivun arvoinen.

- Kyllä hän antoi itseään odotuttaa. Keskiviikkona aamupäivällä hän vihdoin sitten syntyi. Lähipiiri varsinkin oli ihan jengalla, kun ei ihan joka käänteessä heitä informoitu. Se on pakko sanoa, että ollaan saatu ihan ensiluokkaista hoitoa täällä. Itsehän ei koskaan tule tekemään yhtä arvokasta työvuoroa kuin nämä täällä.

- Olen aina pelännyt synnytystä ja kyllä se ponnistusvaihe aika kamala olikin. Mutta kaikki meni hyvin eikä ollut vaaratilanteita. Ole se todellakin sen kivun arvoista.

Myös tuore isä Lauri on ottanut homman haltuun heti synnytyksestä lähtien.

- Isä oli jopa yllättävänkin suuressa roolissa. Hoidettiin synnytys todellakin yhdessä. Kätilötkin nauroivat ja kertoivat olleensa yllättyneitä siitä, että Lauri hoitaa homman kotiin ja heidän ei tarvitse tehdä mitään. Oli luja siinä hetkessä kun tarvittiin ja hellä väliajoilla.

Perhe pääsee jo tänään kotiin uuden perheenjäsenen kanssa.

- Tuntuu se vähän hurjalta, kun itse on vielä vähän rikki. Onneksi isukki on kuitenkin ottanut homman haltuun. Pesee, hoitaa vaipat ja lähes imettääkin, Kottonen naurahtaa.

Koko haastattelun voit kuunnella yläpuolelta.

Novan aamu arkisin 6-10.

Suosittelemme

Uusimmat