Kuva: Tiina Svensk

Miia Nuutila käsitteli eroaan uutuussarjan kuvauksissa: "Olin aika puhki kuvausten jälkeen"

10.08.2016 16:30 - Tiina Svensk

Suomalaisnäyttelijä kertoi Voicelle ammentaneensa viimeisimpään projektiinsa paljon omista erokokemuksistaan.

Näyttelijä Miia Nuutila tähdittää syksyllä alkavaa Ex-Onnelliset -sarjaa, joka käsittelee erilaisten eroperheiden arkea. Nuutilalla itsellään on omakohtaista kokemusta avioerosta ja uusioperheen arjesta.

Työlle omistautuminen oli myös terapiaa

Nuutila kertoo omistautuneensa Ex-Onnelliset -sarjan kuvauksille täysin.

- Otin kyllä tosissani tämän sarjan tekemisen, olin aika puhki kuvausten jälkeen, Nuutila myöntää.

Kuvauskokemus ja oman henkilökohtaisen eron käsitteleminen auttoivat Nuutilan mukaan toinen toisiaan, vaikka hänen roolihahmo uudessa sarjassa onkin erilainen kuin näyttelijä itse.

- Toki omia tuntemuksiaan ja lasten asioita kävi läpi. Paljon oli sellaista yhteneväisyyttä omaan elämään, vaikka tämä roolihenkilö ei tosiaankaan ole minä, näyttelijä kertoo hymyillen.

- Prosessoin omia erokokemuksia ja sillä tavalla vähän terapoin itseäni, koska kyllähän asioiden käsitteleminen aina hyvää tekee, Nuutila lisää.

Lapset tuovat uuden näkökulman eroon

Vaikka oman eron käsitteleminen auttoi Nuutilaa omassa roolityössään, hän ei halua nostaa eroa valokeilaan. Näyttelijä kertoi yksityiselämän herättävän tuntemattomissa joskus turhaa mielenkiintoa, mikä voi olla harmillista etenkin läheisille ja lapsille.

Ex-Onnelliset sarjassa etenkin lasten näkökulma on vahvasti läsnä siinä, miten avioeroa perheessä käsitellään. Myös Nuutila kertoo huomioineensa omat lapsensa uusioperheen arjessa kaikin mahdollisin tavoin.

- Lapsia ajatellaan kaikessa mahdollisessa - että heillä on mahdollisimman hyvä olla. Esimerkiksi siinä, miten asutaan ja miten kommunikoidaan exän kanssa ja millaiset välit vanhemmilla on, Nuutila kuvailee ja korostaa myös, kuinka tärkeää lasten kanssa on puhua erosta.

Katsoja saa oivalluksia, iloa ja naurua

Vaikka Miia Nuutila myöntää eron olevan paljon esillä mediassa ja taiteessa, ei hänen mukaansa aihetta ole liikaa käsitelty. Näyttelijä vakuuttaa, että katsoja saa uutuussarjasta paljon samaistumispintaa sympaattisten roolihenkilöiden kanssa.

- Katsoja saa oivalluksia, iloa, sellaista syvää naurua siitä, että tällaisia me ihmiset olemme. Katsoja saa rakastettavuutta ja lämpöä, näyttelijä kuvailee.

Nuutilan mukaan ohjaaja Johanna Vuoksenmaan kanssa työskentely oli kaikista tärkein oivallus, jonka hän viimeisimmältä työprojektiltaan sai.

- Vuoksenmaa on nero ja ihana ihminen. Sydämellinen ja lahjakas, mikä lahja!

Lue myös: Päättikö kesä suhteesi? Avioerosta aiheutuvalla stressillä merkittäviä vaikutuksia elimistölle

Lue myös: Ero ei ole maailmanloppu - käännä menetys uudeksi aluksi

Kilpailut

Uusimmat